דילוג לתוכן
בחזרה לדף הבית

אין מוצרים בסל הקניות.

לכל השו"ת

מדוע כיום אין אנו אוכלים ג'ירפה?

מכיון שאין מסורת על כשרותה, אנו לא אוכלים.

מקור:

  • חולין נט,ב
  • שולחן ערוך סימן פ סעיפים א-ד
  • ש"ך סק"א , ובפמ"ג שם סק"א.
  • תבואות הארץ החי, עמוד שסו
כשרות שחיטה כשרות

פעולות שאלה ותשובה

  • 469 צפיות

שאלות נוספות בנושא

  • כאשר מכשירים את השיש לפסח, משתמשים להכשרה בקומקום של כל השנה או של פסח?

    עדיף שיהיה קומקום המיוחד להכשרות, או להכשיר את הקומקום של כל השנה טרם השימוש בו להכשרה, על ידי שינקה היטב את הקומקום, וירתיח אותו כשהוא מלא במים וישפוך למקום שאינו בא במגע עם חמץ.

    לעמוד השאלה
    כשרות פסח הכשרת שיש
    514 צפיות
  • האם סכין שמרחו בה חמאה קרה הפכה לחלבית?

    לא, אך לכתחילה יש להשתמש בסכין חלבית לשם כך.

    לעמוד השאלה
    כשרות בשר וחלב
    614 צפיות
  • האם צריך לטבול סכין של שחיטה?

    סכין שחיטה יש לטבול בלי ברכה (כיום מצוי הרבה סכיני שחיטה המיוצרים בידי יהודים ואינם צריכים טבילה כלל).

    לעמוד השאלה
    כשרות טבילת כלים
    1207 צפיות
  • האם זיתים שנחתכו בסכין בשרית אפשר להשים אותם בטוסט חלבי?

    זיתים הם דבר חריף ולכן אסור.

    לעמוד השאלה
    בשר וחלב כשרות
    519 צפיות
צור קשר בוואטסאפ