דילוג לתוכן
בחזרה לדף הבית

אין מוצרים בסל הקניות.

לכל השו"ת

היו לי כלים לא כשרים שנעשתה איתם טעות במטבח וביקשתי להגעילם, הכשרתי סיר גדול ובו הכשרתי את הכלים ברתיחה מלאה. לאחר מכן הפרדתי את הכלים חזרה לחלבי ובשרי. בשני קולפנים שהכשרתי בסיר זה, מצאתי שלא היו נקיים מספיק טרם ההכשרה ובכל זאת הכשרתי את הקולפנים הללו עם כל שאר הכלים בסיר אחד. מה דינם של הכלים כולם?

הכלים שעברו הגעלה כשרים, ואת הקולפנים יש להכשיר שוב.

מקור:

  • שו"ע אדה"ז סי' תנ"ב ס"ז (שצרך להיזהר בזה
  • ואם לא נזהרו לא עלתה ההגעלה)

פעולות שאלה ותשובה

  • 699 צפיות

שאלות נוספות בנושא

  • האם מותר להתחיל ארוחה בשרית לפני שעברה שעה מאכילת החלבי אך את הבשר עצמו יאכלו אחרי שתעבור שעה?

    כן, אם הבשרי עצמו יהיה אחרי שעה מהחלבי, ובכל אופן אין לאכול באותה ארוחה בשרי וחלבי, אלא יש לברך ברכה אחרונה על אכילת החלבי, לפני התחלת הארוחה הבשרית.

    לעמוד השאלה
    1778 צפיות
  • כאשר מכשירים את השיש לפסח, משתמשים להכשרה בקומקום של כל השנה או של פסח?

    עדיף שיהיה קומקום המיוחד להכשרות, או להכשיר את הקומקום של כל השנה טרם השימוש בו להכשרה, על ידי שינקה היטב את הקומקום, וירתיח אותו כשהוא מלא במים וישפוך למקום שאינו בא במגע עם חמץ.

    לעמוד השאלה
    528 צפיות
  • האם סכין שמרחו בה חמאה קרה הפכה לחלבית?

    לא, אך לכתחילה יש להשתמש בסכין חלבית לשם כך.

    לעמוד השאלה
    הרב אברהם הרוניין

    הרב אברהם הרוניין

    // לדף הרב

    635 צפיות
  • האם צריך לטבול סכין של שחיטה?

    סכין שחיטה יש לטבול בלי ברכה (כיום מצוי הרבה סכיני שחיטה המיוצרים בידי יהודים ואינם צריכים טבילה כלל).

    לעמוד השאלה
    1240 צפיות
צור קשר בוואטסאפ