
שאלות ותשובות
50 תוצאות
-
האם צריך להמתין שש שעות מאכילת צ'יפס שטוגן בשמן יחד עם שניצל, גם אם לא אכלתי את השניצל?
-
כאשר אופים לחם בתנור שמתבשל בו במקביל עוף מכוסה. הלחם נעשה בשרי? ואם שמתי רק לדקה אחת את הלחם והתחרטתי, והלחם לא קיבל את חום התא הבשרי, האם ניתן להכניס אותו לצורך אפיה לתא החלבי?
א. באם העוף מכוסה בצורה רגילה אכן הלחם יהיה בשרי, אך אם הוא ממש עטוף וסגור באופן שלא יוצא ממנו אדים וכדומה אז הלחם איננו בשרי רק ראוי שלא לאכלו עם חלב. ב. אם זה היה זמן קצר מאוד שלא היה חם כלל וכלל וכן לא היו כלל אדים בתנור וזה היה בתבנית חד פעמית או פרווה יש אפשרות לאפות בתנור השני, בדרך כלל תנאים אלו לא מתקיימים.
לעמוד השאלה1010 צפיות -
אדם שנמצא בתוך 6 שעות מהארוחה בשרית, יכול להזמין סלט ירקות ללא גבינה במסעדה חלבית?
-
כמה זמן יש לחכות לאחר גבינות קשות מחלב עיזים?
-
עיסה שנעשתה בקערות וכף חלביים. ניתן לאפות אותה בתנור בשרי?
-
אני חיממתי לתינוק מרק בשרי ובדקתי עם השפתיים אם זה חם האם אני בשרי?
-
כמה זמן צריך להקפיד בין מרק בשרי למטרנה חלבית לתינוק בן שנה?
-
האכלתי את הבת שלי בשניצל ובטעות נגע לי בפה, האם אני בשרית?
-
רשת של תנור אפיה חלבי ששמו אותה על הבלעך, ומעליה סיר צולנט בשרי, מה דין הרשת?
אם לא נשפך על הרשת מהצולנט והכל היה יבש ונקי אין צורך להכשירה (באם נשפך יש להכשירה).
לעמוד השאלההרב משה קורנווייץ
185 צפיות -
כמה זמן צריך להמתין בין חלב לבשר?
מעיקר הדין בשו"ע מותר מיד אחרי קינוח והדחה, אך מנהגנו להמתין שעה, כפי המובא בזהר.
לעמוד השאלה628 צפיות -
אשתי חיממה משהו בשרי בתוך סיר על המיחם. זה הפך את המיחם לבשרי?
-
מגש נירוסטה ששמים עליו שניצלים אחרי טיגון עבר יותר מ24 שעות מפעם אחרונה שהשתמשו בו לשניצלים והניחו עליו טוסטים חלביים חמים מה הדין של הכלי?
-
יש לנו תנור שמחולק לבשרי וחלבי. האם אפשר לאפות בשר בבשרי ומיד בסיום האפיה לאפות משהו בחלבי?
-
מה עושים עם קופסת פלסטיק בשרית ששמו בה מאכל חלבי קר?
צריך לשטוף ולנקות היטב עם חומרי ניקוי, ואם יש שם שמנונית יש לשפשף את מקום השמנונית. לאחר מכן אפשר להמשיך להשתמש בה לבשר (כל זה בהנחה שהאוכל החלבי לא שהה בקופסא במשך 24 שעות או יותר).
לעמוד השאלההרב מנחם כהן
775 צפיות -
כוס חרסינה ששותים בו קפה נשפך לתוכו שומן של בשר שהיה קר מה דין הכוס?
להוציא את השומן, לוודא שלא נשאר שום שומן ולשטוף את הכוס. אם הבשר קר והכוס קרה, הכוס לא בלעה בשר ולכן לשטוף במים קרים והכוס מותרת.
לעמוד השאלההרב שלום דובער טאלר
259 צפיות -
עוגה פרווה נאפתה בתבנית לא בת יומה בתנור בשרי שלא היה בו בשר בזמן האחרון. מה דינה של העוגה?
-
כמה זמן יש להמתין בין חלב לבשר למנהג חב"ד?
-
כמה זמן צריך לחכות בין חזקת בשרי לחלבי?
אם אין בו ממשות / שמנונית / טעם בשר, אין צורך להמתין, אלא רק לא לאכול ביחד עם חלב.
לעמוד השאלההרב שלמה הלפרן
1608 צפיות -
האם צריך לחכות 6 שעות בין חלבי לבשרי אחרי פיצה מהחנות?
נחלקו הפוסקים וגם רבני חב״ד בעניין גבינה צהובה. י״א שעה וי״א 6 שעות. מי שמחמיר בעניין, אין הבדל בין פיצה מהחנות או גבינה צהובה אחרת.
לעמוד השאלה854 צפיות -
פשטידה שנאפתה ביחד עם בשר באותו תנור, האם צריך לחכות שש שעות אחרי שאכלתי מהפשטידה?
-
לחם פרוס על השולחן שהיה על השולחן בארוחה בשרית, האם הלחם בשרי?
הלחם אינו בשרי ממש, אך אין לאוכלו עם חלבי, אלא אם כן נזהרו ויודעים בבירור שהלחם לא נגע בבשר ולא נגעו בו בידיים מלוכלכות.
לעמוד השאלה858 צפיות -
האם סכין שפתחו בו שקית חלב נהפך לחלבי?
לכתחילה יש לייחד סכין חלבי לפתיחת חלב. בדיעבד סכין פרווה לא הפך לחלבי, מכיון שהחלב היה קר, הוא לא נבלע בסכין. יש לשטוף את הסכין עם מים קרים, וכך הוא נשאר פרווה.
לעמוד השאלההרב דניאל גראבסקי
556 צפיות -
חתכתי בסכין בשרי גבינה צהובה, מה הדין של הסכין ושל הגבינה?
יש לנקות את הסכין היטב בחומרי ניקוי וסקוטש קשה, הגבינה צהובה כשרה ואם שייך נכון לגרד מעט במקום החיתוך.
לעמוד השאלה521 צפיות -
אכלתי בשר ולאחר שעברו יותר משש שעות הקאתי, ויצאו גם חתיכות בשר. האם עלי להמתין שוב שש שעות?
-
האם צריך להמתין שש שעות אחרי אכילת גבינה צהובה שכתוב על האריזה חצי קשה?
-
סכין בשרי שלא השתמשו בו לבשר ב24 שעות האחרונות, שחתכתי איתו בצל למרק חלבי. האם אפשר להשתמש בבצל?
-
טיגנתי בצל שנחתך בסכין בשרי בסיר חלבי, מה דין הסיר?
-
תנור פרווה שאפו בו בטעות פיצה חלבית על נייר אפיה. איך ניתן להכשיר את התנור שיהיה שוב פרווה?
לנקות את התנור עם מסיר שומנים מה שאפשר לנקות (להסיר שאריות של חלב ושומן בעין), ואח"כ אפשר להכשיר ע"י הדלקת התנור לחום הכי גבוה במשך שעה.
לעמוד השאלה802 צפיות -
מותר לכתחילה לאפות חלות בתנור חלבי בשביל סעודת שבת שיאכלו בה גם בשרי?
אם התנור החלבי אינו בן יומו והכוונה היא לא לאכול את החלות עם הבשר ביחד, אלא לאכול בארוחה בשרית, מותר לכתחילה.
לעמוד השאלה1332 צפיות -
האם קרש חיתוך שחתכו עליו עוף, שטפו אותו ואז חתכו עליו שום, זה נחשב שהמאכל שבישלו בו את השום בשרי?
-
טיגנתי חלבי במחבת בשרי שלא היה בשימוש כבר שלושה ימים. לאחר מכן העברתי את האוכל לסיר חלבי. מה דין הסיר המחבת והאוכל?
-
האם מותר לקלות חציל או פלפל חריף על הגז מעל רשת? או שאסור מחשש שהגז טרף, כי ניתז עליו גם מבשר וגם מחלב?
אם הירקות אינם נוגעים בחלקי הגז אין בעיה. כדי להיות בטוח שאינם נוגעים, אפשר לשים על הרשת נייר כסף.
לעמוד השאלה380 צפיות -
אישה שהכניסה לפה מאכל בשרי והוציאה אותו. האם צריכה להמתין כמו אחרי אכילת בשר?
-
אם יש לי תנור דו תאי האם מותר לי להשתמש בו לחלבי ולבשרי?
-
תנור חלבי לא בן יומו שאפו בו פיצה ובצק חלבי. האם ניתן לאפות בו חלות לסעודת שבת?
לא אופים לכתחילה בתנור חלבי על מנת לאכול עם בשרי. אך אם אפו כבר, מותר לאכלו עם בשרי.
לעמוד השאלה854 צפיות -
מי שבירך על כוס קפה חלבי ונזכר שהוא בתוך 6 שעות לבשר, ואין מים לידו או משהו אחר שברכתו 'שהכל', האם יכול לשתות מהקפה כדי שלא תהיה ברכה לבטלה?
-
האם מותר לחתוך לחם בסכין בשרי, ולמרוח עליו גבינה עם כפית חלבית?
אפילו שהלחם הוא פרווה - באם מעוניינים לאכול אותו עם חלבי, לכתחילה לא חותכים אותו בסכין בשרי.
לעמוד השאלההרב מנחם מענדל הראל
1102 צפיות -
מהו זמן ההמתנה בין חלב לבשר?
מעיקר הדין האוכל מוצרי חלב רכים, מותר לו לאכול בשר לאחר שניקה את ידיו, קינח פיו והדיחו. אלא שלמעשה על פי הזוהר נוהגים אנו להמתין ביניהם שעה; אך כשאוכלים גבינה קשה ורוצים לאכול בשר יש צורך להמתין אחריה שש שעות. למעשה, רוב הגבינות המוקשות שהמשווקות בימינו כולל (גבינה-צהובה) אינם בגדר ההלכתי של גבינה קשה, מלבד בגבינת פרמזן וגבינת קצ׳קבל וכדומה. ובנוגע לגבינה צהובה יש שהחמירו בהמתנת 6 שעות לאחריה.
לעמוד השאלההרב יוסף אברהם פיזם
731 צפיות -
חבר אכל אצלי מאכלי גבינה שאינם חמים עם סכו"ם בשרי, וכעת התערבבו הכלים ואיני יודע מהם הכלים בהם אכל. מה עלי לעשות?
אם לא היה צורך בחיתוך דבר קשה, מספיק לנקות היטב את הסכו״ם והכל בסדר. אם מדובר בחיתוך גבינה קשה עם סכין יש להדר לנעוץ את הסכינים עליהם יש ספק בקרקע קשה עשר פעמים, כל פעם במקום אחר.
לעמוד השאלה182 צפיות -
האם זיתים שנחתכו בסכין בשרית אפשר להשים אותם בטוסט חלבי?
-
האם מותר לאפות לחם חלבי?
מותר באחד משני האופנים: או שתהיה לו צורה מיוחדת שמזכירה שהוא חלבי, או שזו כמות קטנה שתאכל ביום אחד. אם נאפה לא באופנים אלו הלחם אסור באכילה.
לעמוד השאלה459 צפיות -
האם מותר להכין לחמניות חלביות בבית?
יש לעשות היכר חיצוני שיהיה ניכר שזה חלבי, או להכין כמות קטנה שתאכל באותו היום.
לעמוד השאלה719 צפיות -
יש לי במטבח רק כיור אחד. האם ניתן להתשמש בו גם לבשרי ולחלבי?
-
אפיתי לחמניות חלביות בכמות גדולה המספיקה לפחות ליומיים, לא עשיתי שום שינוי מלחמניות רגילות, האם מותר לאכול אותם?
לא, אין לאכול אותם. בפעם הבאה כדי שיהיה מותר, צריך לעשות שינוי בלחמניות החלביות שיראו אחרת מלחמניות פרווה, או לאפות כמות קטנה שמספיקה רק ליום אחד.
לעמוד השאלה315 צפיות -
מה המקור ההלכתי לשמועה בעניין ההמתנה בין בשר לחלב שעשויה להתקצר לאחר שעות שינה?
המקור לזה הוא מסברת החת''ס שהביא בשו''ת שיח יצחק, אך החת''ס לא הורה כן למעשה. יש שמועה שהגה''ק מטשכנוב נהג להקל כן כמובא בשו''ת תשובות והנהגות. אך למעשה אין להקל כן.
לעמוד השאלה425 צפיות -
מאכל פרווה שנאפה בתנור שאפו בו בשר לפני פחות מ24 שעות ולא ניקו אותו משאריות. האם יש להמתין שש שעות אחרי שאוכלים את המאכל הפרווה?
-
מזגתי בטעות מים רותחים לתוך קערת פלסטיק, אשר בעבר השתמשתי בה עם גבינה. ולמחרת החזרתי את המים כשהם קרים מהקערה אל הקומקום. מה דין הקומקום?
-
אני רוצה להמיס שוקולד לעוגה והמיקרוגל בשרי. האם יהיה אפשר לאוכלו עם חלבי?
-
אם שרו מאכל פרווה בכלי בשרי נקי לא בן יומו במשך יותר מיממה - מותר לאכלו יחד עם חלבי?
-
אכלתי כפית אורז שבושל ברוטב בשר, מתי אוכל לאכול חלבי?