דילוג לתוכן
בחזרה לדף הבית

No products in the cart.

לכל ההלכה יומית

2/12/5777

מה יעשה הרוצה להשתמש בבצל ולשמור את חלקו למחר?

מובא בגמרא שישנם כמה דברים האסורים משום סכנה ומהם: "האוכל שום קלוף ובצל קלוף וביצה קלופה .. שעבר עליהם הלילה". ומבואר בגמרא שהסכנה קיימת גם כאשר הם סגורים בתוך בגד או כלי, משום רוח רעה ששורה עליהם. ונחלקו הפוסקים האם גם היום יש לחוש לכך. יש הסוברים שאין לחוש לרוח הרעה הזו, כי כבר בטלה מהעולם. אולם לעומתם יש שהחמירו בכך. למעשה הכריע אדמו"ר הזקן וכתב שגם היום יש לחוש ולהיזהר בכך. כמובא בגמרא הדרך הנכונה לאחסנם כשהם קלופים - להשאיר את "עיקרם" והוא השער שבראש השום והבצל או מעט מקליפתם.

מקורות:

ברכות נט, ב; טוש"ע ונ"כ או"ח סרכ"ג; יו"ד סר"מ ונ"כ; סדבה"נ יב, יב; שו"ת דברי יציב או"ח ח"א ספ"ח; אוצר החסידים אה"ק ע' 274; קובץ העו"ב (אוה"ת) ג' תתמ ע' 159.

ראו גם מאותו שבוע

צור קשר בוואטסאפ