בבדיקות של עונת חשש (הפלגה, חודש, בינונית) עד מתי אפשר לבדוק? ומה הדין אם שכחתי?
בכל העונות יש לבדוק לפני סיום העונה. כאשר לא בדקה מכל סיבה שהיא, עונה בינונית צריך לבדוק גם אחרי שעברה העונה, אך שאר עונות החשש כגון הפלגה, או החודש, באם עברה העונה אין צורך לבדוק ואינו מעכב.
האם אשה שמשתמשת בגלולות הורמונליות למניעת הריון צריכה לנהוג ככל הנשים בימי חשש?
אם כבר ניסתה שלושה חודשים ואכן הווסת מגיע רק בהתאם ללקיחת התרופה. אכן אין צריך לחשוש לימי החשש, יום החשש יהיה היום בו הווסת אמור להגיע בהתאם להתוויה הרפואית והנסיון (לדונמא יום אחרי הפסקת נטילת הגלולות, אם רגילות הווסת להגיע אז).
אשה שיש לה שק הריון ללא עובר, וצריכה לקחת כדורים לכיווץ הרחם שהשק יצא החוצה, מה הם דיני טהרה במקרה הנ״ל?
ברגע שיתחיל דימום היא תהיה לא טהורה, כשיפסק הדימום ויציאת כל השליה, תעשה הפסק טהרה (באם עברו כבר חמש ימים מתחילת הדימום) תספור 7 נקיים ותטבול, ואם ההפלה הייתה אחר 40 יום מתחילת ההריון עליה להמתין לפחות שבוע עד תחילת ספירת ז' נקיים כיולדת נקיבה.
לפי מה אני צריכה לחשב ימי פרישה? לפני חודשיים היה לי ווסת. לפני חודש היה לי דימום דומה לווסת אך אני גיליתי שזה היה דימום של תחילת הריון. האם לחשב לפי הדימום האחרון (בהריון) או לפי הוסת האחרון?
ע''פ ההלכה כל דימום מהרחם, דינו כווסת. שממנו מחשבים את ה''ווסתות'. באם זה לא היה דימום ממש או בדיקה פנימית אלא רק כתם אין לחשב זאת בלוח הווסתות.
אם מדובר במי שחולה ממש, הרי שאסור להיות עמו במגע כלל, כך שאין טעם ואין לטבול עד שזה יעבור לחלוטין. גם לגבי הרוב המכריע של האנשים, כאשר מדובר באנשים שבבידוד ביתי וכיו"ב - גם כאן לא תטבול, אמנם לפעמים דנים הפוסקים אם לטבול בלי לקיים את המצוה ולפחות מוריד הרחקות וכו׳ אבל בנידון זה ההנחיה היא לצמצם מגע ולכן לא כדאי להכנס לדיון הנ״ל. אם האשה בבידוד כנ"ל, הרי שאסור לה לטבול מצד ההנחיות, שחובה לקיימן, הן מצד "ונשמרתם" והן מניעת היזק לרבים.