האם יש בעיה בבישול כבד? או לאדות אותו יחד עם בצל?
אם הוא עבר צליה כנדרש תוך 72 שעות מהשחיטה אין בעיה. אם צלו אותו לאחר 72 אין לבשלו או לאדות עם בצל וכיו''ב.
מקור:
- שו"ע יו"ד סימן עג סעיף א
לכל השו"ת
אם הוא עבר צליה כנדרש תוך 72 שעות מהשחיטה אין בעיה. אם צלו אותו לאחר 72 אין לבשלו או לאדות עם בצל וכיו''ב.
מקור:
פעולות שאלה ותשובה
עדיף שיהיה קומקום המיוחד להכשרות, או להכשיר את הקומקום של כל השנה טרם השימוש בו להכשרה, על ידי שינקה היטב את הקומקום, וירתיח אותו כשהוא מלא במים וישפוך למקום שאינו בא במגע עם חמץ.
לעמוד השאלהסכין שחיטה יש לטבול בלי ברכה (כיום מצוי הרבה סכיני שחיטה המיוצרים בידי יהודים ואינם צריכים טבילה כלל).
לעמוד השאלההרב שלמה הלפרן