צליתי כבד אחרי שעברו עליו שלושה ימים מהשחיטה, האם אפשר לטחון אותו עם בצל מטוגן וביצה קרים?
אפשר. אך לא לחמם, ובוודאי לא לבשל או לטגן את המאכל המוכן.
מקור:
- שו"ע יו"ד עג,א וס"ט י"ב
לכל השו"ת
אפשר. אך לא לחמם, ובוודאי לא לבשל או לטגן את המאכל המוכן.
מקור:
פעולות שאלה ותשובה
עדיף שיהיה קומקום המיוחד להכשרות, או להכשיר את הקומקום של כל השנה טרם השימוש בו להכשרה, על ידי שינקה היטב את הקומקום, וירתיח אותו כשהוא מלא במים וישפוך למקום שאינו בא במגע עם חמץ.
לעמוד השאלהסכין שחיטה יש לטבול בלי ברכה (כיום מצוי הרבה סכיני שחיטה המיוצרים בידי יהודים ואינם צריכים טבילה כלל).
לעמוד השאלההרב שלמה הלפרן