מי שאכל גבינת קשקבל כמה עליו להמתין כדי לאכול בשרי?
גבינות קשות שעוברים תהליך הכנה ארוך, יש להמתין אחריהם שש שעות, בין סוגי הגבינות קשות: גבינת קשקבל, קממבר, גאודה, מנטל, פרמזן ועוד.
מקור:
- רמ"א יו"ד סי' פ"ט ס"ב

הרב אייל פלד
לכל השו"ת
גבינות קשות שעוברים תהליך הכנה ארוך, יש להמתין אחריהם שש שעות, בין סוגי הגבינות קשות: גבינת קשקבל, קממבר, גאודה, מנטל, פרמזן ועוד.
מקור:
הרב אייל פלד
פעולות שאלה ותשובה
עדיף שיהיה קומקום המיוחד להכשרות, או להכשיר את הקומקום של כל השנה טרם השימוש בו להכשרה, על ידי שינקה היטב את הקומקום, וירתיח אותו כשהוא מלא במים וישפוך למקום שאינו בא במגע עם חמץ.
לעמוד השאלהסכין שחיטה יש לטבול בלי ברכה (כיום מצוי הרבה סכיני שחיטה המיוצרים בידי יהודים ואינם צריכים טבילה כלל).
לעמוד השאלההרב שלמה הלפרן