אנו אומרים: "אני מאמין באמונה שלימה בביאת המשיח… בכל יום שיבוא". האם משיח יכול לבוא גם בשבת או בחג?
מובא בגמרא וברמב"ם ש"האומר 'הריני נזיר ביום שבן דוד בא בו', הרי זה אסור לשתות יין לעולם", כיון שכל יום ויום הוא בחזקת "יום שבן דוד בא בו".
עם זאת, בגמרא שם נאמר, שהנודר בצורה כזו בשבתות וימים טובים, חלים עליו חיובי נזירות רק לאחר השבת, מכיוון שאליהו הנביא צריך לבוא יום קודם לכן ו"מובטח להם לישראל שאין אליהו בא בערבי שבתות וימים טובים מפני הטורח".
הרבי מלך המשיח התייחס מספר פעמים לעניין זה, והסביר כי הציפייה לביאת המשיח היא "בכל יום שיבוא" ואפילו בשבת, ומה שנאמר שהנודר נזירות ביום שבן דוד בא אין נזירותו מתחילה בשבת אינה סתירה לכך, שכן:
א. ה'יום שבן דוד בא' הוא היום בו מלך המשיח כבר ינצח וישלוט על כל העמים לאחרי שהוא יתגלה, כפי שהגמרא אומרת "כיון שבא משיח הכל עבדים הן לישראל", ויום זה אכן לא יכול לקרות בשבת. אבל תחילת התגלותו של מלך המשיח, ובשורת הגאולה האמתית והשלימה על ידי אליהו הנביא בוודאי יכולים להתרחש גם בשבת וביום טוב, ועל כך אנו אומרים "אני מאמין …אחכה לו בכל יום שיבוא".
ב. ברמב"ם נפסק כי מה שנאמר שהנזיר הנ"ל יכול לשתות יין בשבת וביו"ט בפעם הראשונה, הוא מכיוון שישנו ספק אם משיח יכול לבוא בשבת או לא (ומפרשי הרמב"ם מסבירים שהספק הוא מצד איסור תחומין), ומכיוון שאליהו הנביא יפשוט את כל הספיקות, הרי ייתכן שאליהו יבוא ויסביר כי משיח יכול לבוא בשבת.
ג. ייתכן שאליהו הנביא יבוא בערב שבת ומשיח יבוא בשבת, ולכשיגיעו הם בעצמם יתרצו את השאלה כיצד הם הגיעו בזמן כזה.
ד. בגמרא מבואר שהטעם לכך שאליהו לא יבוא בערב שבת הוא מפני הטורח, שבני ישראל יצטרכו לעזוב צרכי שבת ולקבל את פניו. אבל, היות ונמצאים בגלות כל כך הרבה שנים, מסתבר שלבני ישראל לא תהיה כל תרעומת גם אם יבוא בערב שבת.
הקהל מדבר
0 תגובות
הצטרפו לשיחה והשאירו תגובה
הוספת תגובה