האם קיים הבדל בין לימוד התורה כיום ללימוד תורה בגאולה?
מצוות לימוד התורה היא מהמצוות המרכזיות ביותר בעם היהודי. מצווה זו שקולה כנגד כל המצוות שכן "תלמוד תורה כנגד כולם". חיוב לימוד התורה הוא בכל זמן פנוי, ולפחות פעם בבוקר ופעם בערב כפי שנאמר "והגית בו יומם ולילה" (ישעי' פרק א').
בגאולה השלימה, בה נהי' פנויים הן מהפרעות חיצוניות והן מהמפריע הראשי – היצר הרע, נזכה לעסוק בלימוד התורה בכל עת, כפי שכותב הרמב"ם "לא נתאוו החכמים והנביאים ימות המשיח . . אלא כדי שיהיו פנויים בתורה ובחכמתה. . ולא יהי' עסק כל העולם אלא לדעת את השם בלבד" (לכן גם היום יש להוסיף בלימוד התורה מעין ודוגמא לקיום ייעוד זה).
כיום, עיקר הלימוד הוא בעיון ופלפול ההלכה, כדי לגלות את החכמה והרצון האלוקי המכוסים תחת ה'קליפה', ולהביא 'גאולה' לאותה סוגיה בגמרא ולאותה הלכה.
בגאולה השלימה, כשכבר 'ייגאלו' כל חלקי התורה הנגלית, ילמדו בעיקר כדי להמשיך שפע אלוקי לעולם, לדעת את ה', ואת המשמעות הטמונה בקיום המצוות. טעימה והכנה לכך נתגלתה בתורת החסידות.
לכך מכוונים המשך דברי הרמב"ם: "ובאותו הזמן… יהיו ישראל חכמים גדולים ויודעים דברים הסתומים וישיגו דעת בוראם…" (ישעי' יא, ט)
גולת הכותרת בכל זה תהי' ה"תורה מאתי תצא" (ישעי' נ"א ד') – חידושי תורה נפלאים בתחום הסוד וההלכה שעתיד ה' לגלותם למלך המשיח, והוא יבאר אותם לכל בני ישראל. על תורה זו נאמר "תורה שאדם למד בעולם הזה – הבל היא לפני תורתו של משיח".
הקהל מדבר
0 תגובות
הצטרפו לשיחה והשאירו תגובה
הוספת תגובה