
עריכת צוואות והסכמי ממון
כתיבה נכונה של צוואה או הסכם ממון מונעת מלכתחילה בעיות הלכתיות מורכבות, כמו סוגיית ירושת הבכור וירושת הבנות. אצלנו ניתן לערוך צוואות והסכמי ממון התקפים הן על-פי ההלכה והן להבדיל על-פי החוק. השירות כרוך בתשלום
מחלקת ממונות מציעה שירותים הלכתיים הנוגעים לחיי היום-יום, כולל מענה לשאלות בדיני ממונות, גישור ובוררות, עריכת חוזים והסכמי ממון, כתיבת צוואות, היתרי עסקה ועוד.
בראשות המחלקה עומד הדיין הרב ישראל מעטוף שליט"א יחד עם דיינים נוספים ממכון הלכה חב"ד
בחרו את המידע הדרוש לכם – הורדת מסמכים, מדריכים הלכתיים ומענה אישי בדיני ממונות
לכל מטרה אחרת ניתן לשלוח פנייה לצוות המחלקה
כתיבה נכונה של צוואה או הסכם ממון מונעת מלכתחילה בעיות הלכתיות מורכבות, כמו סוגיית ירושת הבכור וירושת הבנות. אצלנו ניתן לערוך צוואות והסכמי ממון התקפים הן על-פי ההלכה והן להבדיל על-פי החוק. השירות כרוך בתשלום
התורה ניתנה לעשות שלום בעולם. נקלעת לסכסוך ממוני? כאן תוכל להזמין הליך גישור או בוררות באופן המתאים למקרה שלך.
למקרים פשוטים ניתן לבחור בשירות "גישור אקספרס", למקרים מורכבים יותר מומלץ לפתוח תיק גישור או בוררות
בעסקים בין אנשים מתעוררות לעיתים שאלות הלכתיות מהותיות, בעיקר בתחום הריבית, וכן בנוגע לחוזי שכירות והסכמים עסקיים נוספים.
כאן ניתן לקבל שירות הדרכה אישי להיתר עסקה, או התאמה אישית של היתרי עסקה וחוזי שכירות.
יש לכם שאלה מורכבת בדיני ממונות? מתלבטים כיצד לפעול בהתאם להלכה במצב פיננסי מסוים?
שירות "ייעוץ ממוני הלכתי" מיועד למקרים הדורשים התייחסות מעמיקה ומפורטת, מעבר למענה ההלכתי הקצר הניתן ללא תשלום.
לא נמצאו נתונים.
כן. אדם מועד לעולם ולכן חייבת בתשלום, אבל הגמרא מביאה סיפור שרבה בר חנן השכיר סבלים להעביר לו חבית, ובדרך החבית נשברה, והוא חייב את הסבלים לשלם לו דמי החבית, ורב פסק שעל רבה בר חנן לוותר לסבלים על דמי החבית - לפנים משורת הדין, בגלל שנאמר בפסוק "למען תלך בדרך טובים". הפוסקים דנו בנוגע לטעם של רב, למה ביקש ממנו שיעשה לפנים משורת הדין. יש שאמרו שזהו בגלל שמדובר באישיות מכובדת תלמיד חכם גדול כמו רבה בר חנן, אבל אדם פשוט לא צריך לוותר. ויש שאמרו שבגלל שהסבלים היו עניים לכן ראוי לוותר, וזה שייך לכל בן אדם. לסיכום, אם העוזרת היא ענייה יש מקום להדר ולוותר על הכסף.
לעמוד השאלההרב ברוך בועז יורקוביץ'
ע״פ שו״ע צריך לעשות קנין כדי להתחייב בקניה או מכירה של חפץ וכדומה. אמירה בלבד לא מחייבת, ויכול לחזור בו. מכל מקום חכמים אמרו שראוי שאדם יעמוד בדיבורו ואין רוח חכמים נוחה ממי שלא עומד בדיבורו, אבל לא ניתן לתבוע אדם בבית הדין על זה. קנין נעשה ע"י הסכם חתום, ששני הצדדים חותמים על ההסכם. (יש עוד אפשרות של קנין סודר בפני עדים: שהקונה קונה חפץ כל שהוא כגון עט, מהמוכר. ע״י קניית החפץ בהגבהה הוא אומר שהוא מתחייב גם לקנות את הדירה).
לעמוד השאלההרב דניאל גראבסקי
לא, כיוון שצריך שהחפץ יצא מרשותו, וכשמונח עדיין ברשותו אינך יכול לקנות. ולכן שיניח באחד מהכלים השייכים לך.
לעמוד השאלההרב מיכאל שלמה אבישיד
תלוי במידת המחויבות שהביע. אם כבר סיכם בפועל, והמוכר סמך על כך, ידאג לפייסו.
לעמוד השאלההרב שלמה הלפרן
ראוי לאדם לעמוד בדיבורו. בפרט כשכבר ביצעו את הבדיקה. אולם, אם בעל האופטיקה יסכים לוותר ולבטל את העיסקה ורק לשלם עבור הבדיקה, זה בהחלט מותר.
לעמוד השאלההרב יוסף יצחק זלמנוב
לפי דבריך חייב לשלם, כיוון שכשהניח את החליפה בצורה כזו זה נחשב לפשיעה, אך אם יש חילוקי דעות ביניכם יש לפנות יחד לרב שישמע את שני הצדדים.
לעמוד השאלההרב מנחם מענדל הראל
באם נהרס לגמרי צריך לשלם לו את הסכום שהיה שווה המחשב ההרוס לפני שנהרס, באם עדיין שווה צריך לשלם את ההפרש בין מה שהיה שווה למה ששווה כעת.
לעמוד השאלההרב יוסף יצחק זלמנוב
נאמר: "ואלה המשפטים אשר תשים לפניהם" ודרשו חכמים, "לפניהם ולא לפני עובדי כוכבים". מכאן האיסור ללכת להתדיין בפני ערכאות של גויים, ובכללן בתי המשפט האזרחיים שאינם דנים על פי דיני התורה. לדעת הרבה פוסקים איסור זה הינו מן התורה. ומשום מכך על כל טענה ותביעה ממונית שבין אדם לחברו יש לבוא לדון עליה בדין תורה בפני בית הדין. במידה וידוע בבירור שהנתבע לא יתייצב בפני בית הדין, יש שכתבו שהתובע יפנה תחלה לבית דין לפני ההליכה לבית המשפט וייטול מהם את הרשות לכך. אולם יש פוסקים שהקילו בכך, אלא שראוי לכל הפחות להתייעץ על כך תחילה עם דיין מומחה.
לעמוד השאלההרב שמואל מקמל
מעיקר הדין לא צריך לשלם. אם יש ביניכם ויכוח יש לגשת לרב שישמע את שני הצדדים.
לעמוד השאלההרב שלום דובער יהושע ליפש
כיום מצוי מספר מכשירים שניתן לשלם. אך אם אין עוד מכשירים הפועלים ואין אפשרות לשלם כעת עקב תקלה במכשיר - ההוראה של משרד התחבורה היא שכאשר יש תקלה במכשיר התיקוף, הנוסעים פטורים מתשלום. לכן נחשב הדבר שהחברה התייאשה מלכתחילה מתשלום זה, ואין צורך לשלמו.
לעמוד השאלההרב שמעון פרבר
בכללות מותר להיות עורך דין בבית משפט רק במקרים של הגנה על יהודי שכבר נתבע בבית משפט וצריך לעזור לו או במקרה שאדם קיבל היתר מבית דין ללכת לתבוע בבית משפט, אך בשאר המקרים זה לא כל כך חלק, לכן לכתחילה לא מומלץ להכנס לנושא זה, ובמידת הצורך יש לפנות עם הפרטים לרב באופן ישיר.
לעמוד השאלההרב פנחס קדיש
אף שיש מתירים לעבור במצב זה, כאשר בדרך כלל לא נגרם כל נזק ממעבר זה (בשונה מחדר מדרגות שיש הוצאות תאורה וניקיון) בכל אופן כאשר חלק מהדיירים מתנגדים מפורשות למעבר ראוי שלא לעבור.
לעמוד השאלההרב יוסף יצחק זלמנוב
ליציאת מצרים קיימת משמעות הלכתית אף בדיני ממונות. כפי שנאמר: "לי בני ישראל עבדים .. אשר הוצאתי אותם מארץ מצרים" ודרשו חז"ל: "ולא עבדים לעבדים". ולכן קבעו חז"ל שעובד יהודי רשאי להתפטר מעבודתו, "אפילו בחצי היום" ומעסיקו אינו יכול לחייבו להשלימה. אלא שבמלאכה המוגדרת כדבר האבד, כגון נגן לחתונה, שחייב המעסיק למצוא נגן אחר במקומו, בכדי לא לגרוע מהשמחה, רשאי לגלגל על העובד את עלות העסקתו של אחר שיעשה את העבודה במקומו, אולם אחריותו של העובד המתפטר מוגבלת עד כדי גובה שכרו. ואם העבודה היא בקבלנות באמצעות קניין או חוזה מחויב הפועל לעבודתו. וכשאין הסכמה בין הצדדים יש לפנות לבי"ד מוסמך.
לעמוד השאלההרב שמואל מקמל
יש איסור ללכת לערכאות (בית משפט אזרחי) כיון שדנים שם דינים שלא לפי תורה ולעיתים מוציאים ממון שלא כדין. באם אין ברירה או שאחד הצדדים אינו רוצה לדון בבית דין, יש לפנות לבית דין כדי לקבל היתר לדון בבית המשפט.
לעמוד השאלההרב פנחס קדיש
כמו בכל חלק בחיים כך גם בענייני ממונות מה שקובע זה התורה, לכן בכל שאלה ממונית יש לברר אצל רב פוסק דינים האם ע''פ התורה צריך לתבוע וכו' ואם ע''פ התורה צריך לתבוע אז זה רצון ה'.
לעמוד השאלההרב משה קורנווייץ
בעל עסק גבה ממני סכום כסף גבוה שלא כדין, ואחרי זמן ארוך והרבה עגמת נפש החזיר לי אותו, וכפיצוי....