שאלה: יש לנו מקרר של חברת שארפ (מקרר תחתון ומקפיא עליון) שיש לו פיקוד שבת מובנה. במהלך ימות החול שמנו לב שכאשר פותחים את 2 הדלתות ביחד (כאשר הן נשארות באותו גובה – אחת מעל שניה בלי הבדל – כמו שהמקרר סגור) – האור לא נדלק וכן לא נשמע צפצוף לאחר כמה דקות שהמקרר פתוח. ועל כן שאלתנו: במידה ושכחו לעשות פיקוד שבת לפני שבת, האם מותר לפתוח את המקרר באופן זה?
תשובה:
במקרר זה מפסק הדלת ממוקם בין שתי הדלתות, ולכן כאשר פותחים את שתיהן יחד המקרר 'לא יודע' שהוא נפתח וממשיך להתנהג כאילו הוא עדיין סגור.
במצב זה של מקרר סגור, המקביל למצב של נעילת מפסקי דלת במקררים אחרים, ניתן לסמוך בדיעבד ובשעת-הדחק – כאשר שכחו להעביר את המקרר למצב 'שבת' – לפתוח אותו בצורה שכזו. אמנם ראוי מאד להשתדל ככל האפשר לעשות זאת רק בשעה ששומעים את המנוע לפעול.
יחד עם זאת, צריך להיזהר מאד שבכל זמן הפתיחה תהיינה שתי הדלתות צמודות זו לזו באותו קו רוחב ממש, שכן כל סטיה קלה עלולה להפעיל מיידית את הנורה ולנתק את המאוורר הפנימי (הפועל בשעה שהמנוע פועל), בעוד שהצמדתן החוזרת תגרום את ההיפך, תכבה מיידית את הנורה ותפעיל שוב את המאוורר, ולכן יש לפתוח את הדלתות בזהירות מרבית, וכדאי למעט כל האפשר בפתיחות על-מנת לא לבוא לידי מכשול.
מסיבה זו, לא כתבנו לכם כי במידה ויש צורך דחוף לפתוח את המקרר בשעה שהמנוע אינו פועל ראוי לעשות זאת בשינוי, באמצעות המרפק וכדומה, או על-ידי קטן (כפי שאנו נוהגים להורות בדרך-כלל במקרים של שעת הדחק, במקרים כמו שלכם כאשר שכחו להעביר את המקרר למצב 'שבת', ככל שמפסקי הדלת נעולים), מאחר ששני האופנים הנ"ל אינם מתאימים לפתיחה כגון זו ששאלתם עליה, הדורשת זהירות והקפדה יתירה, ולא ניתן לעשות זאת בפתיחה בשינוי כלל.
הקהל מדבר
0 תגובות
הצטרפו לשיחה והשאירו תגובה
הוספת תגובה