דילוג לתוכן
בחזרה לדף הבית

Votre panier est vide.

לכל המאמרים

פתיחת מכסה של 'מצית יום-טוב'

פתיחת מכסה של 'מצית יום-טוב'

//

0 תגובות

//

1 דקות קריאה

//
הרב יוסף יצחק זלמנוב

שאלה: יש לי מצית יום-טוב (עם אישור הלכתי של המכון שלכם), רציתי לשאול קרה לי מקרה שהמצית נסגר ביו"ט האם אני יכול לפתוח את זה או לא? כמובן שבערב החג כיוונתי את המצית לפרקי זמן מדויקים שיידלק מפעם לפעם.

תשובה:

מדובר מן הסתם על ה'מצית ליום-טוב', המיוצר על-ידי חברת 'להבה כחולה פתרונות בע"מ', באישורנו ההלכתי לשימוש ביום-טוב לכתחילה למהדרין מן המהדרין ללא כל חשש ופקפוק.

מצית זה נדלק מעצמו באופן אוטומטי בכל זמן קצוב מראש, לפי פרקי הזמן המדויקים שנקבעו מערב החג, כאשר בראשו מופיע למשך מספר שניות ניצוץ שלהבת של אש ממש, הנוצרת כתוצאה מניצוץ חשמלי, שממנה ניתן להדליק ביום-טוב נרות חג או כיריים של גז וכדומה. למכשיר יש תצוגה דיגיטלית המורה את הזמן המדויק שנותר עד להדלקת ניצוץ השלהבת.

באישור ההלכתי שלנו מופיעה פיסקה: "ראוי להקפיד מאד, להשאיר את מכסה המצית פתוח מכניסת החג, ולא לסגור אותו לאחר השימוש, כל עוד מתכוונים להשתמש בו במהלך החג להדלקה ממנו". וזאת, בשל החשש שמא סגירת המכסה עלולה לגרום ל'חניקת' ניצוץ השלהבת, מחוסר אוויר וחמצן, כך שגם בהגיע הזמן הוא לא יוכל להידלק, וממילא פתיחת המכסה היא שגורמת בעקיפין לאפשרות הדלקתו.

לאמיתו של דבר, כשביררנו נקודה זו, אמרו לנו היצרנים כי מבדיקות שהם ערכו התברר בוודאות כי הניצוץ נדלק גם כאשר המכסה מכוסה. נוסף על כך, מבחינה הלכתית, גם אם החשש קיים, הרי מדובר בגרם הבערה ביום-טוב, באמצעות הסרת מונע בפני כח שעדיין לא נוצר, שבוודאי ניתן להתיר זאת, ובפרט כאשר החשש הוא לכל היותר בגדר ספק שמא הדבר יקרה.

מטעם זה, הקפדנו שלא לכתוב כי חובה להקפיד על כך, וניסחנו זאת בלשון כי 'ראוי להקפיד מאד' על כך, כלומר: לכתחילה. אך כמובן שאם אירע שהמכסה נסגר ביום-טוב – מותר לפתוח אותו ואין צורך להימנע מכך.

פעולות פוסט

קבל את עלון שונה הלכות ישר אליך!

הקהל מדבר

0 תגובות

הצטרפו לשיחה והשאירו תגובה

הוספת תגובה

הוספת תגובה

צור קשר בוואטסאפ