דילוג לתוכן
בחזרה לדף הבית

Votre panier est vide.

לכל השו"ת מורחב

מי ישחט את הפרה אדומה העשירית?

בתמצות:
אהרן הכהן – כשיקום בתחיית המתים.
בהרחבה:
התורה קוראת לכל מי שבא במגע עם מת או נמצא עמו תחת קורת גג אחת – 'טמא'. הדרך להיטהר מטומאה זו היא על ידי 'מי חטאת'. 'מי חטאת' הם מי מעיין חיים, בהם מהול אפר מפרה אדומה שנשחטה ונשרפה על ידי כהן. ממים אלו מזים על הטמא בימים השלישי והשביעי לתהליך הטהרה. השלמת התהליך נעשית על ידי טבילה במקווה.
את הפרה האדומה הראשונה הכין אלעזר בן אהרן הכהן (חוקת יט, ג ורש"י). התפקיד לא ניתן לאהרן עצמו משום שהטהרה שמביאה הפרה האדומה נועדה (גם) לכפר על הטומאה שנוצרה מחטא העגל, חטא שאהרן גרם לו בעקיפין, ולא התאים כי ה'קטגור' יהפוך ל'סניגור'.
במרוצת השנים הוכנו תשע פרות אדומות. את הפרה השנייה הכין עזרא הסופר, ושבע פרות נוספות נשחטו בתקופת הבית השני. הפרה העשירית תישחט עם בואו של מלך המשיח. אך לא ממש על ידו, משום שהוא אינו כהן (המשיח מגיע כידוע משבט יהודה). מי אפוא הכהן שישחט וישרוף את הפרה?
הרבי מלך המשיח שליט"א אומר כי סביר להניח שאז תינתן הזכות הזו לאהרן הכהן, שיקום בתחיית המתים. בעת ההיא, לאחר שיתגשם החזון "ואת רוח הטומאה אעביר מן הארץ" (זכרי' יג, ב) ולא יישאר בעולם שום רושם שלילי מחטא העגל, אין מה שימנע מאהרן לקבל את הזכות להכין את הפרה, בתור הכהן החשוב ביותר.
ראוי לציין כי יחזקאל הנביא מדבר על הגאולה במונחים של טהרה באמצעות 'מי חטאת': "וזרקתי עליכם מים טהורים וטהרתם מכל טומאותיכם... מכל חטאותיכם אטהר אתכם" (יחזקאל לו, כה).

מקור:

  • יומא ה
  • ב. אבות דרבי נתן פרק לד
  • י. הלכות פרה אדומה לרמב"ם סוף פרק ג. שיחת שבת פרשת כי-תשא תשמ"ז. לקוטי שיחות חלק כ"ח
  • פרשת חוקת שיחה א. וראה הלכות כלי המקדש לרמב"ם
  • פרק ה הלכה יב וחידושי אגדות מהרש"א יומא פה.

פעולות פוסט

שאלות נוספות בנושא

לא נמצאו שאלות נוספות

צור קשר בוואטסאפ