דילוג לתוכן
בחזרה לדף הבית

Votre panier est vide.

לכל השו"ת

למשך כמה זמן צריכים לדלוק נרות החנוכה בבית הכנסת?

משום "פרסומי ניסא", הנהיגו להדליק נרות חנוכה בבית הכנסת, ומברכים עליהם החל מפלג המנחה. גם בערב שבת מברכים על הדלקת נרות החנוכה רק אחרי פלג המנחה, וכתבו הפוסקים שראוי שיהיו עשרה בבית הכנסת בעת ההדלקה. וכדאי לדאוג שהנרות יהיו מספיק גדולים באופן שידלקו בבית הכנסת במשך כל השבת. כמו כן מנהגנו שנרות החנוכה ידלקו בבית הכנסת גם בתפלת שחרית, ומקפידים להציב שמש אפילו ביום, בכדי להזכיר שיש לשמור על קדושתם. ועורר הרבי, שכדאי שידלקו נרות בית הכנסת במשך כל המעת-לעת, ואף במוצאי "זאת חנוכה" הורה הרבי שהנרות ידלקו בבית הכנסת.

מקור:

  • טושו"ע ונ"כ סתרע"א
  • ב"ח ר"ס תרעב ופר"ח סי' תרע"ט. שיחות-קודש תשכ"ג עמ' 401
  • יומן תשכ"ה אות קס
  • סה"ש תש"נ ח"א ע' 193 הערה 81
  • לקו"ש ח"י ע' 315

פעולות שאלה ותשובה

  • 531 צפיות

שאלות נוספות בנושא

  • האם גר אומר שעשה ניסים לאבותינו?

    גם גר אומר שעשה ניסים לאבותינו. מאחר שנכנס תחת כנפי השכינה אין הפרש ביננו לבינו, וכל הניסים שנעשו - כאילו לנו ולו נעשו.

    לעמוד השאלה
    הרב ישראל יצחק הלפרין

    הרב ישראל יצחק הלפרין

    דיין ומו"צ בבית ההוראה כפר חב"ד וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    345 צפיות
  • האם יש עניין לאכול מאכלי חלב בחנוכה?

    יש נוהגים לאכול בחנוכה מאכלי חלב וגבינה, זכר לנס שהיה לנו על ידי תבשיל של גבינה, שנעשה על ידי יהודית, בתו של יוחנן כהן גדול, שעל ידי מאכלי החלב שהביאה עמה גרמה לצימאונו ולשכרותו של מלך יון הרשע וכך למיתתו.

    לעמוד השאלה
    הרב דניאל לנאו

    הרב דניאל לנאו

    מורה צדק, קייב וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    521 צפיות
  • האם מותר לנשים לאכול קודם הדלקת נרות חנוכה?

    כיוון שנשים חייבות במצוות נר-חנוכה, אף שאינן מדליקות בעצמן, ראוי שימנעו מלכתחילה מאכילה, מעשיית מלאכה, משינה ולימוד קודם ההדלקה. בעת הצורך יש להקל להן במלאכה או לימוד כגון לימוד לצורך בחינה וכדומה. לגבי אכילה כתבו הפוסקים שניתן להקל בעת-הצורך, אלא שלמעשה טוב יותר שימנעו מאכילת קבע, ויאכלו מאכלים שברכתם האחרונה היא "בורא-נפשות", או פת ומזונות פחות מכביצה.

    לעמוד השאלה
    1429 צפיות
  • הנוסעים לאירועים בערבי החנוכה היכן ומתי ידליקו את הנרות?

    כשנמצא בזמן ההדלקה באירוע משפחתי שלא בביתו, כאשר הולכים לסעודות חנוכה - 'לאטקעס אווענט', חתונה וכדו' אצל קרובי משפחה, יש לצאת מהבית אחר שהדליקו נרות בבית כדין. אם לא אפשרי להדליק בבית קודם ההליכה ראוי שלא לאכול מיני מזונות יותר מכביצה, ולא לשתות שתיה חריפה עד לאחר שחוזר לביתו ומדליק שם. ובשעת הדחק כאשר בשעה שיחזור לביתו כולם יהיו ישנים, יש להיוועץ עם רב מורה הוראה האם יכול להדליק במקום בו סועד באותו ערב. כדי שיוכלו לסעוד בסעודת מצוה בחתונה יש להעמיד שומר שיזכיר להם להדליק נרות. ואף תזכורת בפלאפון נחשבת לשומר. גם אם הדליק במקום אחר מחוץ לביתו, אינו מוציא בזה את בני ביתו שהם בביתו ולכן כשחוזר לביתו - ובני הבית טרם הדליקו - עליו להדליק שוב ובברכה. אם היה עם בני משפחתו במסיבה וכדומה וכולם שמעו שם את ההדלקה, צריך לחזור ולהדליק בביתו, כיוון שעיקר המצוה היא בביתו.

    לעמוד השאלה
    1613 צפיות
צור קשר בוואטסאפ