האם ניתן להקפיא כבד עוף טרי ולאחר מכן להפשיר ולצלות?
מותר, רק שאם עובר 72 שעות מהשחיטה לפני הצליה, יהיה אסור לבשלו אחרי הצליה.
מקור:
- שו"ע יו"ד סי' ס"ט סי"ב, פתחי תשובה שם ס"ק כ"ו
לכל השו"ת
מותר, רק שאם עובר 72 שעות מהשחיטה לפני הצליה, יהיה אסור לבשלו אחרי הצליה.
מקור:
פעולות שאלה ותשובה
עדיף שיהיה קומקום המיוחד להכשרות, או להכשיר את הקומקום של כל השנה טרם השימוש בו להכשרה, על ידי שינקה היטב את הקומקום, וירתיח אותו כשהוא מלא במים וישפוך למקום שאינו בא במגע עם חמץ.
לעמוד השאלהסכין שחיטה יש לטבול בלי ברכה (כיום מצוי הרבה סכיני שחיטה המיוצרים בידי יהודים ואינם צריכים טבילה כלל).
לעמוד השאלההרב שלמה הלפרן