חתכנו לימון עם סכין בשרי נקי על קרש חיתוך חלבי נקי, ושמנו את חתיכות הלימון בתוך כוס חלבית מלאה במים רותחים. מה צריך לעשות עם הקרש, הסכין והכוס? (כבר שתינו את התה לפני שהבחנתי מה קרה)
הקרש בדרך כלל לא נקרא חלבי כי לא הונח עליו אף פעם חלב בחום יד סולדת. סכין בשרי מעביר טעם ללימון והופכו לבשרי. לכן אם המים שבכוס היו רותחים הכוס צריכה הכשרה ושאר הכלים כשרים.
מקור:
- ע"פ שו"ע יו"ד סי' צ"ו ס"א (שדברים חריפים מעבירים טעם ע"י דוחקא דסכינא)

הרב חיים קיז'נר