טיגנתי חצילים בשמן, וליד המחבת היה סיר עם תבשיל בשרי, הרמתי את המכסה וטיפטפו כמה טיפות מהאדים שבמכסה לתוך החצילים, האם יש להמתין שש שעות מאכילת החצילים?
אין צורך להמתין שש שעות.
מקור:
- אף שהרמ״א החמיר ביו״ד ס׳ פט ס"ג להמתין שש שעות אחר תבשיל של בשר, כתבו כמה פוסקים [ומהם: הש״ך - לפי הבנת הא״ר, הפר״ח, המנחת יעקב, החכמת אדם, הערוך השולחן, הקיצור שולחן ערוך]. שבמקרה שאין הכוונה לתת טעם בתבשיל - גם בדליכא ששים אפשר להקל, ואין צורך להמתין. ואף שהרבה פוסקים חולקים עליהם [ומהם: הפרי מגדים בס׳ קעג (או״ח במ״ז א מחדש שגם הש״ך סובר להקל רק בדאיכא ששים), א״ר ס׳ קעג, הבית מאיר, בית לחם יהודה, הבן איש חי (שנה שניה שלח), הכף החיים, זבחי צדק, הדע״ק], בכל זאת כאן איכא ודאי ששים נגד הטיפות, ובפרט שבמקרה זה אין כל הטיפה בשרית, כידוע ענין שיעור מדומע (ט״ז כד בס׳ צב וד״ל). ואין צורך להמתין אפילו אם הטיפות נפלו מעל חציל צף שחלקו ברוטב (שמן עמוק של הטיגון) שהכל מתבטל בששים כפי שפסק אדה״ז בסימן תנא כר״י, ואף הפסקי דינים יודה בזה בביטול היתר בהיתר וד״ל, ואפילו אם הטיפות היו נשארות על חלק קטן של חתיכת חציל מתבטל ברוב וכו׳.

הרב מיכאל שלמה אבישיד