טיגנתי חלבי במחבת בשרי שלא היה בשימוש כבר שלושה ימים. לאחר מכן העברתי את האוכל לסיר חלבי. מה דין הסיר המחבת והאוכל?
המחבת הבשרית צריכה הכשרה. המאכל והסיר החלבי כשרים.
מקור:
- יו"ד סי' צ"ג ס"א
לכל השו"ת
המחבת הבשרית צריכה הכשרה. המאכל והסיר החלבי כשרים.
מקור:
פעולות שאלה ותשובה
עדיף שיהיה קומקום המיוחד להכשרות, או להכשיר את הקומקום של כל השנה טרם השימוש בו להכשרה, על ידי שינקה היטב את הקומקום, וירתיח אותו כשהוא מלא במים וישפוך למקום שאינו בא במגע עם חמץ.
לעמוד השאלהסכין שחיטה יש לטבול בלי ברכה (כיום מצוי הרבה סכיני שחיטה המיוצרים בידי יהודים ואינם צריכים טבילה כלל).
לעמוד השאלההרב שלמה הלפרן