האם יש עניין הלכתי לתבלינים נפרדים לבשרי וחלבי?
בנוגע למלחיות נפרדות כתוב שיש להקפיד על כך. אותו הדבר לתבלינים שמשתמשים באמצע בסעודה וייתכן שייגעו במאכלים חלביים ובשריים.
מקור:
- ראה שו"ע יו"ד סימן צה סעיף ג, ספר כשרות המזון (שורץ) עמוד 61.
לכל השו"ת
בנוגע למלחיות נפרדות כתוב שיש להקפיד על כך. אותו הדבר לתבלינים שמשתמשים באמצע בסעודה וייתכן שייגעו במאכלים חלביים ובשריים.
מקור:
פעולות שאלה ותשובה
עדיף שיהיה קומקום המיוחד להכשרות, או להכשיר את הקומקום של כל השנה טרם השימוש בו להכשרה, על ידי שינקה היטב את הקומקום, וירתיח אותו כשהוא מלא במים וישפוך למקום שאינו בא במגע עם חמץ.
לעמוד השאלהסכין שחיטה יש לטבול בלי ברכה (כיום מצוי הרבה סכיני שחיטה המיוצרים בידי יהודים ואינם צריכים טבילה כלל).
לעמוד השאלההרב שלמה הלפרן