דילוג לתוכן
בחזרה לדף הבית

Votre panier est vide.

לכל השו"ת

תנור פרווה שאפו בו בטעות פיצה חלבית על נייר אפיה. איך ניתן להכשיר את התנור שיהיה שוב פרווה?

לנקות את התנור עם מסיר שומנים מה שאפשר לנקות (להסיר שאריות של חלב ושומן בעין), ואח"כ אפשר להכשיר ע"י הדלקת התנור לחום הכי גבוה במשך שעה.

מקור:

  • ראה ספר הכשרות (פוקס) פ"א סעיפים ל"ז, מ"א ובהערות שם. (וכאן קיל טפי בנוגע לתבנית מחמת הנייר אפייה, ובפרט בנוגע לפרווה ויש להאריך ואכ"מ).
הרב שלום דובער יהושע ליפש

הרב שלום דובער יהושע ליפש

דיין, ומורה-צדק, חיפה וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

פעולות שאלה ותשובה

  • 831 צפיות

שאלות נוספות בנושא

  • כאשר מכשירים את השיש לפסח, משתמשים להכשרה בקומקום של כל השנה או של פסח?

    עדיף שיהיה קומקום המיוחד להכשרות, או להכשיר את הקומקום של כל השנה טרם השימוש בו להכשרה, על ידי שינקה היטב את הקומקום, וירתיח אותו כשהוא מלא במים וישפוך למקום שאינו בא במגע עם חמץ.

    לעמוד השאלה
    הרב מנחם כהן

    הרב מנחם כהן

    רב בית כנסת חב"ד בית מנחם, באר שבע וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    397 צפיות
  • האם סכין שמרחו בה חמאה קרה הפכה לחלבית?

    לא, אך לכתחילה יש להשתמש בסכין חלבית לשם כך.

    לעמוד השאלה
    הרב אברהם הרוניין

    הרב אברהם הרוניין

    רב קהילת חב"ד ומרכז העיר, כפר סבא וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    570 צפיות
  • האם צריך לטבול סכין של שחיטה?

    סכין שחיטה יש לטבול בלי ברכה (כיום מצוי הרבה סכיני שחיטה המיוצרים בידי יהודים ואינם צריכים טבילה כלל).

    לעמוד השאלה
    הרב שלמה הלפרן

    הרב שלמה הלפרן

    רב קהילת חב"ד תל אביב וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    1185 צפיות
  • האם זיתים שנחתכו בסכין בשרית אפשר להשים אותם בטוסט חלבי?

    זיתים הם דבר חריף ולכן אסור.

    לעמוד השאלה
    הרב שלמה הלפרן

    הרב שלמה הלפרן

    רב קהילת חב"ד תל אביב וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    502 צפיות
צור קשר בוואטסאפ