דילוג לתוכן
בחזרה לדף הבית

Votre panier est vide.

לכל השו"ת

במידה ואני אוכלת מאכל חריף (בצל) שבושל במחבת בשרי האם אוכל לאכול לאחר מכן חלבי?

אף שמאכל חריף שנחתך בסכין בשרי או נתבשל בסיר בשרי אף שאינו בן יומו – דינו כבשרי. אין צורך להמתין אחר אכילתו שש שעות.

מקור:

  • ראה רעק"א יו"ד סי' פט [שמתיר], אך בפרמ"ג א"א סי תצד ס"ק ו [מחמיר לענין חריף הבלוע מחלבי], ובמש"כ עליו בשו"ת מור ואהלות ברכות והודאות סי' לט [שמנהג העולם להקל בזה]. ב'עצי העולה' - הל' בב"ח כלל ג אות י [שבנדו"ד אף הפרמ"ג יודה להקל].
הרב משה קורנווייץ

הרב משה קורנווייץ

רב קהילת חב"ד, רמת בית שמש ד', וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

פעולות שאלה ותשובה

  • 741 צפיות

שאלות נוספות בנושא

  • כאשר מכשירים את השיש לפסח, משתמשים להכשרה בקומקום של כל השנה או של פסח?

    עדיף שיהיה קומקום המיוחד להכשרות, או להכשיר את הקומקום של כל השנה טרם השימוש בו להכשרה, על ידי שינקה היטב את הקומקום, וירתיח אותו כשהוא מלא במים וישפוך למקום שאינו בא במגע עם חמץ.

    לעמוד השאלה
    הרב מנחם כהן

    הרב מנחם כהן

    רב בית כנסת חב"ד בית מנחם, באר שבע וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    462 צפיות
  • האם סכין שמרחו בה חמאה קרה הפכה לחלבית?

    לא, אך לכתחילה יש להשתמש בסכין חלבית לשם כך.

    לעמוד השאלה
    הרב אברהם הרוניין

    הרב אברהם הרוניין

    רב קהילת חב"ד ומרכז העיר, כפר סבא וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    582 צפיות
  • האם צריך לטבול סכין של שחיטה?

    סכין שחיטה יש לטבול בלי ברכה (כיום מצוי הרבה סכיני שחיטה המיוצרים בידי יהודים ואינם צריכים טבילה כלל).

    לעמוד השאלה
    הרב שלמה הלפרן

    הרב שלמה הלפרן

    רב קהילת חב"ד תל אביב וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    1190 צפיות
  • האם זיתים שנחתכו בסכין בשרית אפשר להשים אותם בטוסט חלבי?

    זיתים הם דבר חריף ולכן אסור.

    לעמוד השאלה
    הרב שלמה הלפרן

    הרב שלמה הלפרן

    רב קהילת חב"ד תל אביב וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    506 צפיות
צור קשר בוואטסאפ