חתכתי בסכין בשרי גבינה צהובה, מה הדין של הסכין ושל הגבינה?
יש לנקות את הסכין היטב בחומרי ניקוי וסקוטש קשה, הגבינה צהובה כשרה ואם שייך נכון לגרד מעט במקום החיתוך.
מקור:
- שו"ע יו"ד ס' פ"ט ס"ד ש"ך סקכ"ב
לכל השו"ת
יש לנקות את הסכין היטב בחומרי ניקוי וסקוטש קשה, הגבינה צהובה כשרה ואם שייך נכון לגרד מעט במקום החיתוך.
מקור:
פעולות שאלה ותשובה
עדיף שיהיה קומקום המיוחד להכשרות, או להכשיר את הקומקום של כל השנה טרם השימוש בו להכשרה, על ידי שינקה היטב את הקומקום, וירתיח אותו כשהוא מלא במים וישפוך למקום שאינו בא במגע עם חמץ.
לעמוד השאלהסכין שחיטה יש לטבול בלי ברכה (כיום מצוי הרבה סכיני שחיטה המיוצרים בידי יהודים ואינם צריכים טבילה כלל).
לעמוד השאלההרב שלמה הלפרן