דילוג לתוכן
בחזרה לדף הבית

Votre panier est vide.

לכל השו"ת

א. האם אפשר להשתמש בקולט אדים יד שניה? ב. האם יש דרך להכשיר מדיח כלים בשרי שהשתמשו בו לנקות כלים מבשרי בהכשר הרבנות?

א. קולט אדים - צריך הכשרה. ב. מדיח כלים - מנירוסטה בפנים, ניתן להכשיר. מחרסינה אפשר להשתמש ללא הכשרה אחר יממה, אם היה הכל בהכשר הרבנות.

מקור:

  • שו"ע יו"ד סי' צ"ג (שהאדים אוסרים את הכיסוי, ואדרבה יש בו חומרא יתירה), וראה בשו"ע אדה,ז סי' תנ"א בסופו (שכלי מתכת ניתן להכשיר, אך לא כלי חרס), וראה בכללי הפסיקה להר"י פרקש (שכל דבר שבשעת הדחק סומכים עליו, כשא"א סומכים לכתחילה ולכן אין צורך בהכשרה).
הרב חיים קיז'נר

הרב חיים קיז'נר

רב קהילת חב"ד, חבר בית הדין הרבני עמנואל וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

פעולות שאלה ותשובה

  • 1034 צפיות

שאלות נוספות בנושא

  • כאשר מכשירים את השיש לפסח, משתמשים להכשרה בקומקום של כל השנה או של פסח?

    עדיף שיהיה קומקום המיוחד להכשרות, או להכשיר את הקומקום של כל השנה טרם השימוש בו להכשרה, על ידי שינקה היטב את הקומקום, וירתיח אותו כשהוא מלא במים וישפוך למקום שאינו בא במגע עם חמץ.

    לעמוד השאלה
    הרב מנחם כהן

    הרב מנחם כהן

    רב בית כנסת חב"ד בית מנחם, באר שבע וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    397 צפיות
  • האם סכין שמרחו בה חמאה קרה הפכה לחלבית?

    לא, אך לכתחילה יש להשתמש בסכין חלבית לשם כך.

    לעמוד השאלה
    הרב אברהם הרוניין

    הרב אברהם הרוניין

    רב קהילת חב"ד ומרכז העיר, כפר סבא וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    570 צפיות
  • האם צריך לטבול סכין של שחיטה?

    סכין שחיטה יש לטבול בלי ברכה (כיום מצוי הרבה סכיני שחיטה המיוצרים בידי יהודים ואינם צריכים טבילה כלל).

    לעמוד השאלה
    הרב שלמה הלפרן

    הרב שלמה הלפרן

    רב קהילת חב"ד תל אביב וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    1185 צפיות
  • האם זיתים שנחתכו בסכין בשרית אפשר להשים אותם בטוסט חלבי?

    זיתים הם דבר חריף ולכן אסור.

    לעמוד השאלה
    הרב שלמה הלפרן

    הרב שלמה הלפרן

    רב קהילת חב"ד תל אביב וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    502 צפיות
צור קשר בוואטסאפ