דילוג לתוכן
בחזרה לדף הבית

Votre panier est vide.

לכל השו"ת

האם ניתן לטגן בכלי חלבי, דג שהושרה כשעה בלימון שנחתך בסכין בשרי, שאינו בן יומו?

אין לעשות כן.

מקור:

  • שו"ע יו"ד סימן צו בתחילתו ובנו"כ שם (שלימון נקרא דבר חריף, ועל כן חריפות הלימון משביחה את הטעם הפגום שבסכין) שם סימן צ"ה בתחילתו (שלדעת הרמ"א אין לגרום נ"ט בר נ"ט לכתחילה) שו"ע אדה"ז סי' תצ"ד סט"ז (שפוסק כדעת הרמ"א שאין לעשות נ"ט בר נ"ט לכתחילה).
הרב מנחם מענדל הראל

הרב מנחם מענדל הראל

רב בית כנסת חב"ד, דרום צפת וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

פעולות שאלה ותשובה

  • 139 צפיות

שאלות נוספות בנושא

  • כאשר מכשירים את השיש לפסח, משתמשים להכשרה בקומקום של כל השנה או של פסח?

    עדיף שיהיה קומקום המיוחד להכשרות, או להכשיר את הקומקום של כל השנה טרם השימוש בו להכשרה, על ידי שינקה היטב את הקומקום, וירתיח אותו כשהוא מלא במים וישפוך למקום שאינו בא במגע עם חמץ.

    לעמוד השאלה
    הרב מנחם כהן

    הרב מנחם כהן

    רב בית כנסת חב"ד בית מנחם, באר שבע וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    355 צפיות
  • האם סכין שמרחו בה חמאה קרה הפכה לחלבית?

    לא, אך לכתחילה יש להשתמש בסכין חלבית לשם כך.

    לעמוד השאלה
    הרב אברהם הרוניין

    הרב אברהם הרוניין

    רב קהילת חב"ד ומרכז העיר, כפר סבא וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    567 צפיות
  • האם צריך לטבול סכין של שחיטה?

    סכין שחיטה יש לטבול בלי ברכה (כיום מצוי הרבה סכיני שחיטה המיוצרים בידי יהודים ואינם צריכים טבילה כלל).

    לעמוד השאלה
    הרב שלמה הלפרן

    הרב שלמה הלפרן

    רב קהילת חב"ד תל אביב וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    1182 צפיות
  • האם זיתים שנחתכו בסכין בשרית אפשר להשים אותם בטוסט חלבי?

    זיתים הם דבר חריף ולכן אסור.

    לעמוד השאלה
    הרב שלמה הלפרן

    הרב שלמה הלפרן

    רב קהילת חב"ד תל אביב וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    501 צפיות
צור קשר בוואטסאפ