דילוג לתוכן
בחזרה לדף הבית

Votre panier est vide.

לכל השו"ת

האם אפשר להכשיר טוסטר רגיל?

אם מדובר בטוסטר שנטרף מנבילות וטריפות אי אפשר להכשיר כי הוא צריך ליבון חמור ולא ניתן לעשות ליבון חמור לטוסטר. אם מדובר שבלע בשר וחלב בזה אחר זה (ולא בבת אחת - שנשאר לכלוך שלא נשרף מהמין השני) אזי יש אפשרות לנקותו ולהפעילו עד שיגיע לחום המקסימלי וכך הכשרו, כפסק אדה״ז שנחשב היתרא בלע כי לא נבלעו יחד, וגם אין צורך להמתין 24 שעות לפני הכשרו, כי סובר אדה״ז שליבון קל שורף את הבלוע ולא מפליטו.

מקור:

  • שו"ע אדה"ז סי' תנ"א
הרב מיכאל שלמה אבישיד

הרב מיכאל שלמה אבישיד

רב קהילת חב"ד רמת בית שמש א' וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

פעולות שאלה ותשובה

  • 864 צפיות

שאלות נוספות בנושא

  • כאשר מכשירים את השיש לפסח, משתמשים להכשרה בקומקום של כל השנה או של פסח?

    עדיף שיהיה קומקום המיוחד להכשרות, או להכשיר את הקומקום של כל השנה טרם השימוש בו להכשרה, על ידי שינקה היטב את הקומקום, וירתיח אותו כשהוא מלא במים וישפוך למקום שאינו בא במגע עם חמץ.

    לעמוד השאלה
    הרב מנחם כהן

    הרב מנחם כהן

    רב בית כנסת חב"ד בית מנחם, באר שבע וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    396 צפיות
  • האם סכין שמרחו בה חמאה קרה הפכה לחלבית?

    לא, אך לכתחילה יש להשתמש בסכין חלבית לשם כך.

    לעמוד השאלה
    הרב אברהם הרוניין

    הרב אברהם הרוניין

    רב קהילת חב"ד ומרכז העיר, כפר סבא וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    570 צפיות
  • האם צריך לטבול סכין של שחיטה?

    סכין שחיטה יש לטבול בלי ברכה (כיום מצוי הרבה סכיני שחיטה המיוצרים בידי יהודים ואינם צריכים טבילה כלל).

    לעמוד השאלה
    הרב שלמה הלפרן

    הרב שלמה הלפרן

    רב קהילת חב"ד תל אביב וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    1185 צפיות
  • האם זיתים שנחתכו בסכין בשרית אפשר להשים אותם בטוסט חלבי?

    זיתים הם דבר חריף ולכן אסור.

    לעמוד השאלה
    הרב שלמה הלפרן

    הרב שלמה הלפרן

    רב קהילת חב"ד תל אביב וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    502 צפיות
צור קשר בוואטסאפ