סכו"ם שלא השתמשו בו מספר שנים ולא ידוע בבירור אם הוא חלבי או בשרי, אפשר להגעיל ולהשתמש למה שרוצים?
במקרה כזה אין בעיה.
מקור:
- ע"פ מגן אברהם או"ח סי' תקט סקי"א (שלכתחילה אין להכשיר מחלבי לבשרי, משא"כ במקרה זה שלא ידוע)

הרב דניאל לנאו
לכל השו"ת
במקרה כזה אין בעיה.
מקור:
הרב דניאל לנאו
פעולות שאלה ותשובה
עדיף שיהיה קומקום המיוחד להכשרות, או להכשיר את הקומקום של כל השנה טרם השימוש בו להכשרה, על ידי שינקה היטב את הקומקום, וירתיח אותו כשהוא מלא במים וישפוך למקום שאינו בא במגע עם חמץ.
לעמוד השאלהסכין שחיטה יש לטבול בלי ברכה (כיום מצוי הרבה סכיני שחיטה המיוצרים בידי יהודים ואינם צריכים טבילה כלל).
לעמוד השאלההרב שלמה הלפרן