כיריים שמשמשים גם לבשרי וגם לחלבי ונפל עליהם אוכל רותח, מה הדין?
אם ברור שהמשטח היה נקי וגם ברור שלא נשפך שם משהו חם ב-24 שעות האחרונות - האוכל כשר.
מקור:
- שו"ע יו"ד סי' צ"ג ס"א
לכל השו"ת
אם ברור שהמשטח היה נקי וגם ברור שלא נשפך שם משהו חם ב-24 שעות האחרונות - האוכל כשר.
מקור:
פעולות שאלה ותשובה
עדיף שיהיה קומקום המיוחד להכשרות, או להכשיר את הקומקום של כל השנה טרם השימוש בו להכשרה, על ידי שינקה היטב את הקומקום, וירתיח אותו כשהוא מלא במים וישפוך למקום שאינו בא במגע עם חמץ.
לעמוד השאלהסכין שחיטה יש לטבול בלי ברכה (כיום מצוי הרבה סכיני שחיטה המיוצרים בידי יהודים ואינם צריכים טבילה כלל).
לעמוד השאלההרב שלמה הלפרן