האם מותר לנו לכתחילה להכין דג בתנור חלבי, ולאכול אותו כאשר אנו בשריים?
כיוון שהדג אינו חלבי רק נאפה בתנור חלבי, מותר לכתחילה לאוכלו לאחר בשר.
מקור:
- ע"פ שו"ע ורמ"א יו"ד סימן צ"ה ס"ב
לכל השו"ת
כיוון שהדג אינו חלבי רק נאפה בתנור חלבי, מותר לכתחילה לאוכלו לאחר בשר.
מקור:
פעולות שאלה ותשובה
עדיף שיהיה קומקום המיוחד להכשרות, או להכשיר את הקומקום של כל השנה טרם השימוש בו להכשרה, על ידי שינקה היטב את הקומקום, וירתיח אותו כשהוא מלא במים וישפוך למקום שאינו בא במגע עם חמץ.
לעמוד השאלהסכין שחיטה יש לטבול בלי ברכה (כיום מצוי הרבה סכיני שחיטה המיוצרים בידי יהודים ואינם צריכים טבילה כלל).
לעמוד השאלההרב שלמה הלפרן