אכלתי פסטה עם גבינה במזלג בשרי, מה הדין?
אם כשהמזלג נגע בחלבי הוא היה בחום שהיד סולדת (כ40 מעלות צלזיוס), צריך להכשיר, אם היה פחות מזה, אז המזלג בסדר וצריך רק שטיפה.
מקור:
- שו"ע יו"ד סי' צ"א ס"ד, שם סי' צ"ד
לכל השו"ת
אם כשהמזלג נגע בחלבי הוא היה בחום שהיד סולדת (כ40 מעלות צלזיוס), צריך להכשיר, אם היה פחות מזה, אז המזלג בסדר וצריך רק שטיפה.
מקור:
פעולות שאלה ותשובה
עדיף שיהיה קומקום המיוחד להכשרות, או להכשיר את הקומקום של כל השנה טרם השימוש בו להכשרה, על ידי שינקה היטב את הקומקום, וירתיח אותו כשהוא מלא במים וישפוך למקום שאינו בא במגע עם חמץ.
לעמוד השאלהסכין שחיטה יש לטבול בלי ברכה (כיום מצוי הרבה סכיני שחיטה המיוצרים בידי יהודים ואינם צריכים טבילה כלל).
לעמוד השאלההרב שלמה הלפרן