אשתי קמה מוקדם בבוקר וראתה שקיבלה ווסת אך אינה יודעת באיזה שעה ראתה אם לפני נץ החמה או אחרי, לאיזה עונה לחשוש, עונת יום או עונת הלילה?
כאשר הספק הוא על שעת ראייתה, האם זה היה לפני הנץ או אחרי הנץ, אז יש להחמיר בנוגע לחשש הווסתות לפרוש חודש הבא בשתי העונות. אבל אם היא ראתה בוודאי רק אחרי הנץ, אבל היא חוששת אולי זה התחיל כבר לפני הנץ, במקרה זה יש לחשוש חודש הבא רק לעונת היום (אחרי הנץ).
אשה שיש לה שק הריון ללא עובר, וצריכה לקחת כדורים לכיווץ הרחם שהשק יצא החוצה, מה הם דיני טהרה במקרה הנ״ל?
ברגע שיתחיל דימום היא תהיה לא טהורה, כשיפסק הדימום ויציאת כל השליה, תעשה הפסק טהרה (באם עברו כבר חמש ימים מתחילת הדימום) תספור 7 נקיים ותטבול, ואם ההפלה הייתה אחר 40 יום מתחילת ההריון עליה להמתין לפחות שבוע עד תחילת ספירת ז' נקיים כיולדת נקיבה.
האם מותר לעשות איפור קבוע, שבו מחדירים צבע תחת העור?
בוודאי שאין ראוי לעשות איפור קבוע, בכדי שלא להגיע לחששות וספקות של איסורי דרבנן, ולכן המהדרת במצוות ולא רוצה להיכנס לחששות של איסורים לא תעשה זאת, אמנם יש מי שהקל בזה ויש בזה גם סוגים וזמנים שונים, בכל אופן הרוצה להדר במצוות לא תעשה זאת.
אם מדובר במי שחולה ממש, הרי שאסור להיות עמו במגע כלל, כך שאין טעם ואין לטבול עד שזה יעבור לחלוטין. גם לגבי הרוב המכריע של האנשים, כאשר מדובר באנשים שבבידוד ביתי וכיו"ב - גם כאן לא תטבול, אמנם לפעמים דנים הפוסקים אם לטבול בלי לקיים את המצוה ולפחות מוריד הרחקות וכו׳ אבל בנידון זה ההנחיה היא לצמצם מגע ולכן לא כדאי להכנס לדיון הנ״ל. אם האשה בבידוד כנ"ל, הרי שאסור לה לטבול מצד ההנחיות, שחובה לקיימן, הן מצד "ונשמרתם" והן מניעת היזק לרבים.
אשתי בהריון, שבוע חמישי, וראתה דם על הנייר (לבן) בקינוח. בגלל שהיא מרגישה מאד לא טוב בהריון (בחילות וריחות וכו'), לא היינו ביחד בשבוע וחצי האחרון. האם צריכה המתנת חמישה ימים?
צריך המתנת חמשה ימים, רק שנכון מאוד להתייעץ עם רב באופן ישיר האם היא אכן טמאה או שיש אפשרות לטהר אותה. ובכל אופן באם אכן חוששים שיש דימום יש ללכת לרופא בהקדם.