האם בימים אלו (התפשטות הקורונה) מותר לבני הזוג לחיות חיי אישות, או שזו עת צרה שבה יש להימנע כמו בתענית ציבור?
נפסק להלכה כי "אסור לשמש מיטתו בשני רעבון.. והוא הדין בשאר צרות". אמנם ברוך ה', כרגע המצב אינו מוגדר כמגיפה או דבר מבחינת ההלכה (לפי כמות הנפטרים ל"ע ביחס לאוכלוסי'ה), אלא כסכנה שתתפשט מגיפה רח"ל, ולכן אין מניעה.
חשוב לדעת כי גם בעת צרה ל"ע, הרי שיש שלושה אופנים שבהם התירו הפוסקים: א) למי שטרם קיים מצוות פרו ורבו (בן ובת) ב)ליל טבילה ג) אם יצרו מתגבר עליו ויש חשש שיבוא לידי השחתת זרע.
לפי מה אני צריכה לחשב ימי פרישה? לפני חודשיים היה לי ווסת. לפני חודש היה לי דימום דומה לווסת אך אני גיליתי שזה היה דימום של תחילת הריון. האם לחשב לפי הדימום האחרון (בהריון) או לפי הוסת האחרון?
ע''פ ההלכה כל דימום מהרחם, דינו כווסת. שממנו מחשבים את ה''ווסתות'. באם זה לא היה דימום ממש או בדיקה פנימית אלא רק כתם אין לחשב זאת בלוח הווסתות.
בבדיקות של עונת חשש (הפלגה, חודש, בינונית) עד מתי אפשר לבדוק? ומה הדין אם שכחתי?
בכל העונות יש לבדוק לפני סיום העונה. כאשר לא בדקה מכל סיבה שהיא, עונה בינונית צריך לבדוק גם אחרי שעברה העונה, אך שאר עונות החשש כגון הפלגה, או החודש, באם עברה העונה אין צורך לבדוק ואינו מעכב.
אם מדובר במי שחולה ממש, הרי שאסור להיות עמו במגע כלל, כך שאין טעם ואין לטבול עד שזה יעבור לחלוטין. גם לגבי הרוב המכריע של האנשים, כאשר מדובר באנשים שבבידוד ביתי וכיו"ב - גם כאן לא תטבול, אמנם לפעמים דנים הפוסקים אם לטבול בלי לקיים את המצוה ולפחות מוריד הרחקות וכו׳ אבל בנידון זה ההנחיה היא לצמצם מגע ולכן לא כדאי להכנס לדיון הנ״ל. אם האשה בבידוד כנ"ל, הרי שאסור לה לטבול מצד ההנחיות, שחובה לקיימן, הן מצד "ונשמרתם" והן מניעת היזק לרבים.