דילוג לתוכן
בחזרה לדף הבית

Votre panier est vide.

שאלות ותשובות

4 תוצאות

  • האם מותר לבשל לסעודה מפסקת דגים עם שום?

    ראוי שלא לבשל עם שום לסעודה מפסקת.

    לעמוד השאלה
    הרב שלמה יצחק פראנק

    הרב שלמה יצחק פראנק

    רב מרכז העיר עכו וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    559 צפיות
  • האם בערב יום כיפור יש עניין באכילת מרק?

    בערב יום הכיפורים, מצינו שיש עניין לאכול מרק ג' פעמים. כ"ק אדמו"ר הריי"ץ לא היה לו פנאי בערב יום הכיפורים לאכול ג' פעמים מרק - ולכן היה אוכל כף אחת, והיו מוסיפים בצלחתו עוד מעט מרק, והיה נחשב לו לצלחת שניה, ואז היה אוכל עוד כף ושוב היו מוסיפים בצלחתו, והיה נחשב לו לצלחת שלישית.

    לעמוד השאלה
    הרב פנחס קדיש

    הרב פנחס קדיש

    מורה-צדק ורב בית הכנסת, רחובות וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    957 צפיות
  • בעניין המאכלים האסורים בערב יום כיפור - האם אפשר להוסיף תבלין שום למאכלים או שזה בעייתי? טחינה גם נחשב כמו שומשום שאסור לאכול, או שטחינה מותר?

    שניהם מותרים, מעט שום כתיבול למאכל, אינו בכלל איבסור השום, וכן טחינה נראה במציאות שאינה גורמת להעלות גרה כפי שזה באכילת שומשום.

    לעמוד השאלה
    הרב שלמה יצחק פראנק

    הרב שלמה יצחק פראנק

    רב מרכז העיר עכו וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    969 צפיות
  • האם מותר לשים ביצה בעיסה למאכל שאוכלים בערב יום כיפור?

    כחלק מחומרי האפיה כן.

    לעמוד השאלה
    הרב מנחם כהן

    הרב מנחם כהן

    רב בית כנסת חב"ד בית מנחם, באר שבע וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    476 צפיות
צור קשר בוואטסאפ