אם לא השתמשתי בסכין בשרי חודשיים, האם גם במצב הזה הטעם הבשרי עובר למאכל החריף הנחתך?
כן, גם אם לא השתמשו בכלי זמן רב, יש בכח החריפות לעורר את הטעם הבלוע בכלי ולהפכו לשבח.
מקור:
- שו"ע יו"ד סימן צו סעיף ב
לכל השו"ת
כן, גם אם לא השתמשו בכלי זמן רב, יש בכח החריפות לעורר את הטעם הבלוע בכלי ולהפכו לשבח.
מקור:
פעולות שאלה ותשובה
עדיף שיהיה קומקום המיוחד להכשרות, או להכשיר את הקומקום של כל השנה טרם השימוש בו להכשרה, על ידי שינקה היטב את הקומקום, וירתיח אותו כשהוא מלא במים וישפוך למקום שאינו בא במגע עם חמץ.
לעמוד השאלהסכין שחיטה יש לטבול בלי ברכה (כיום מצוי הרבה סכיני שחיטה המיוצרים בידי יהודים ואינם צריכים טבילה כלל).
לעמוד השאלההרב שלמה הלפרן