האם כלי חלבי שנפל לתבשיל בשרי קר צריך להגעילו?
כיון שהתבשיל קר, אין צורך להגעיל.
מקור:
- ע"פ שו"ע יו"ד סי' צ"א ס"א (בנוגע לבשר וגבינה עצמם, וכ"ש בנוגע לכלים)

הרב מיכאל שלמה אבישיד
לכל השו"ת
כיון שהתבשיל קר, אין צורך להגעיל.
מקור:
הרב מיכאל שלמה אבישיד
פעולות שאלה ותשובה
עדיף שיהיה קומקום המיוחד להכשרות, או להכשיר את הקומקום של כל השנה טרם השימוש בו להכשרה, על ידי שינקה היטב את הקומקום, וירתיח אותו כשהוא מלא במים וישפוך למקום שאינו בא במגע עם חמץ.
לעמוד השאלהסכין שחיטה יש לטבול בלי ברכה (כיום מצוי הרבה סכיני שחיטה המיוצרים בידי יהודים ואינם צריכים טבילה כלל).
לעמוד השאלההרב שלמה הלפרן