דילוג לתוכן
בחזרה לדף הבית

Votre panier est vide.

לכל השו"ת

האם מותר לייעד סכו"ם עם ידיות בצבע כחול לשימוש בשרי?

מובא בפוסקים שנהגו לעשות סימן על הכלים החלביים דוקא ואין לשנות. הסיבה הוא כדי שבעל הכלי, וגם בני ביתו וגם אורחים ידעו אם אכלו חלבי או בשרי. היום נהוג ומקובך שצבע כחול זה חלבי ולא בשרי, ולכן לכאורה לא נכון לייחד היום כלים בשריים בצבע כחול. על אף שבעל הבית ידע שאלו כלים בשריים, זה יכול להביא לטעות אצל אדם אחר (לדוגמא, שלא ידע שאכל בשרי, מכיון שהגישו לו אוכל בכלים בצבע כחול ויבא לאכול חלבי אחרי אותו מאכל הבשרי, ואף יכול לערב אותו מאכל עם חלבי).

מקור:

  • ראה רמ״א סוף סימן פ״ט, דרכי תשובה שם, ובפתיחה לספר כור המבחן על בב״ח.
הרב דניאל גראבסקי

הרב דניאל גראבסקי

דיין ומורה צדק, ירושלים וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

פעולות שאלה ותשובה

  • 384 צפיות

שאלות נוספות בנושא

  • כאשר מכשירים את השיש לפסח, משתמשים להכשרה בקומקום של כל השנה או של פסח?

    עדיף שיהיה קומקום המיוחד להכשרות, או להכשיר את הקומקום של כל השנה טרם השימוש בו להכשרה, על ידי שינקה היטב את הקומקום, וירתיח אותו כשהוא מלא במים וישפוך למקום שאינו בא במגע עם חמץ.

    לעמוד השאלה
    הרב מנחם כהן

    הרב מנחם כהן

    רב בית כנסת חב"ד בית מנחם, באר שבע וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    395 צפיות
  • האם סכין שמרחו בה חמאה קרה הפכה לחלבית?

    לא, אך לכתחילה יש להשתמש בסכין חלבית לשם כך.

    לעמוד השאלה
    הרב אברהם הרוניין

    הרב אברהם הרוניין

    רב קהילת חב"ד ומרכז העיר, כפר סבא וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    569 צפיות
  • האם צריך לטבול סכין של שחיטה?

    סכין שחיטה יש לטבול בלי ברכה (כיום מצוי הרבה סכיני שחיטה המיוצרים בידי יהודים ואינם צריכים טבילה כלל).

    לעמוד השאלה
    הרב שלמה הלפרן

    הרב שלמה הלפרן

    רב קהילת חב"ד תל אביב וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    1185 צפיות
  • האם זיתים שנחתכו בסכין בשרית אפשר להשים אותם בטוסט חלבי?

    זיתים הם דבר חריף ולכן אסור.

    לעמוד השאלה
    הרב שלמה הלפרן

    הרב שלמה הלפרן

    רב קהילת חב"ד תל אביב וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    502 צפיות
צור קשר בוואטסאפ