האם מותר לייעד סכו"ם עם ידיות בצבע כחול לשימוש בשרי?
מובא בפוסקים שנהגו לעשות סימן על הכלים החלביים דוקא ואין לשנות. הסיבה הוא כדי שבעל הכלי, וגם בני ביתו וגם אורחים ידעו אם אכלו חלבי או בשרי. היום נהוג ומקובך שצבע כחול זה חלבי ולא בשרי, ולכן לכאורה לא נכון לייחד היום כלים בשריים בצבע כחול. על אף שבעל הבית ידע שאלו כלים בשריים, זה יכול להביא לטעות אצל אדם אחר (לדוגמא, שלא ידע שאכל בשרי, מכיון שהגישו לו אוכל בכלים בצבע כחול ויבא לאכול חלבי אחרי אותו מאכל הבשרי, ואף יכול לערב אותו מאכל עם חלבי).
מקור:
- ראה רמ״א סוף סימן פ״ט, דרכי תשובה שם, ובפתיחה לספר כור המבחן על בב״ח.