דילוג לתוכן
בחזרה לדף הבית

Votre panier est vide.

לכל השו"ת

האם אפשר להשתמש במלח גם לחלבי וגם לבשרי?

מלח שמונח בכלי פתוח שמניחים על השלחן בשעת האכילה ולוקחים ממנו בידיים אין להשתמש באותו כלי לבשרי וחלבי. מלחיה סגורה עם נקבים שמשתמשים בה כדי לתבל את התבשיל בשעת הבישול, לכתחילה טוב לייחד שני כלים אחד לבשר ואחד לחלב או להיזהר לא לערות ממנה ישירות על התבשיל, אלא באמצעות היד או כפית.

מקור:

  • רמ"א סו"ס פ"ח, עיין בדי השלחן שם ס״ק קס״ה (שהזיעה עולה דרך הנקבים, אומנם כל הנ״ל לכתחילה אבל בדיעבד יש על מה לסמוך)
הרב יוסף ביטון

הרב יוסף ביטון

מורה צדק, ירושלים וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

פעולות שאלה ותשובה

  • 564 צפיות

שאלות נוספות בנושא

  • כאשר מכשירים את השיש לפסח, משתמשים להכשרה בקומקום של כל השנה או של פסח?

    עדיף שיהיה קומקום המיוחד להכשרות, או להכשיר את הקומקום של כל השנה טרם השימוש בו להכשרה, על ידי שינקה היטב את הקומקום, וירתיח אותו כשהוא מלא במים וישפוך למקום שאינו בא במגע עם חמץ.

    לעמוד השאלה
    הרב מנחם כהן

    הרב מנחם כהן

    רב בית כנסת חב"ד בית מנחם, באר שבע וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    395 צפיות
  • האם סכין שמרחו בה חמאה קרה הפכה לחלבית?

    לא, אך לכתחילה יש להשתמש בסכין חלבית לשם כך.

    לעמוד השאלה
    הרב אברהם הרוניין

    הרב אברהם הרוניין

    רב קהילת חב"ד ומרכז העיר, כפר סבא וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    569 צפיות
  • האם צריך לטבול סכין של שחיטה?

    סכין שחיטה יש לטבול בלי ברכה (כיום מצוי הרבה סכיני שחיטה המיוצרים בידי יהודים ואינם צריכים טבילה כלל).

    לעמוד השאלה
    הרב שלמה הלפרן

    הרב שלמה הלפרן

    רב קהילת חב"ד תל אביב וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    1185 צפיות
  • האם זיתים שנחתכו בסכין בשרית אפשר להשים אותם בטוסט חלבי?

    זיתים הם דבר חריף ולכן אסור.

    לעמוד השאלה
    הרב שלמה הלפרן

    הרב שלמה הלפרן

    רב קהילת חב"ד תל אביב וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    502 צפיות
צור קשר בוואטסאפ