דילוג לתוכן
בחזרה לדף הבית

No products in the cart.

לכל השו"ת

לאחר בישול בשר עם שום הכנסתי אצבע נקיה לפה והיה לה טעם חזק של שום, האם אני בשרית?

זה לא נחשב שאכלת בשרי ואת לא צריכה להמתין מאכילת חלב.

מקור:

  • שו"ע יו"ד סימן פט סעיף ג ש"ך ס"ק י"ט (לא צריך להמתין אפילו אחרי שהתבשל בכלי בשרי (ואפילו שלא הודחה יפה משאריות הבשר) קל וחומר פה).
הרב חיים קיז'נר

הרב חיים קיז'נר

רב קהילת חב"ד, חבר בית הדין הרבני עמנואל וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

פעולות שאלה ותשובה

  • 475 צפיות

שאלות נוספות בנושא

  • האם זיתים שנחתכו בסכין בשרית אפשר להשים אותם בטוסט חלבי?

    זיתים הם דבר חריף ולכן אסור.

    לעמוד השאלה
    הרב שלמה הלפרן

    הרב שלמה הלפרן

    רב קהילת חב"ד תל אביב וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    428 צפיות
  • לחם פרוס על השולחן שהיה על השולחן בארוחה בשרית, האם הלחם בשרי?

    הלחם אינו בשרי ממש, אך אין לאוכלו עם חלבי, אלא אם כן נזהרו ויודעים בבירור שהלחם לא נגע בבשר ולא נגעו בו בידיים מלוכלכות.

    לעמוד השאלה
    הרב מנחם מענדל הראל

    הרב מנחם מענדל הראל

    רב בית כנסת חב"ד, דרום צפת וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    862 צפיות
  • פשטידה שנאפתה ביחד עם בשר באותו תנור, האם צריך לחכות שש שעות אחרי שאכלתי מהפשטידה?

    אין צורך לחכות שש שעות אם הפשטידה לא התערבה עם בשר ממש.

    לעמוד השאלה
    הרב שלום דובער יהושע ליפש

    הרב שלום דובער יהושע ליפש

    דיין, ומורה-צדק, חיפה וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    450 צפיות
  • האם קרש חיתוך שחתכו עליו עוף, שטפו אותו ואז חתכו עליו שום, זה נחשב שהמאכל שבישלו בו את השום בשרי?

    אם הסכין של השום היה פרווה, המאכל פרווה, קרש החיתוך לא הופך את השום לבשרי.

    לעמוד השאלה
    הרב מנחם מענדל ויינר

    הרב מנחם מענדל ויינר

    הרב מנחם מענדל ויינר // לדף הרב

    218 צפיות
צור קשר בוואטסאפ