דילוג לתוכן
בחזרה לדף הבית

No products in the cart.

לכל השו"ת

מה הטעם שצריך להטביל את הלחם במלח, עד כמה צריך להתאמץ בשביל כך, ומה עושים כשאין מלח?

הטעם הפשוט הוא משום כבוד הברכה שתהא על לחם מוטעם. ועוד משום שהשולחן כמזבח והאוכל קרבן שצריך מלח. ועוד טעמים עפ"י הקבלה. ויש להטביל שלוש פעמים. אכן כשאין מלח אפשר "להטביל" בלחם עצמו או ברוטב וכדומה. צריך לחפש מלח כמו שמשתדלים בכל הידור.

מקור:

  • שו"ע אדה"ז סי' קס"ז ס"ח
הרב יוסף יצחק זלמנוב

הרב יוסף יצחק זלמנוב

מורה צדק, צפת וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

פעולות שאלה ותשובה

  • 310 צפיות

שאלות נוספות בנושא

  • האם נוהגים לעשות סעודת שלישי למילה?

    מצד מנהג חב"ד אין צורך לעשות סעודה זו, אך אם רוצים ניתן לעשות.

    לעמוד השאלה
    הרב שי שמעון כהן

    הרב שי שמעון כהן

    רב קהילת חב"ד, תל-ציון וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    1236 צפיות
  • האם מותר לאכול ארוחה בגינה ציבורית?

    איסור האכילה ברחוב, הוא כי לא מכבד את עצמו, וממילא אם זה בצורה מקובלת ומכובדת, זה בסדר.

    לעמוד השאלה
    הרב שמעון פרבר

    הרב שמעון פרבר

    הרב שמעון פרבר // לדף הרב

    683 צפיות
  • האם מברכים על יין בתוך הסעודה?

    אם לא ברכו לפני הסעודה על היין כמו בקידוש, יש לברך עליו בתוך הסעודה.

    לעמוד השאלה
    הרב משה קורנווייץ

    הרב משה קורנווייץ

    רב קהילת חב"ד, רמת בית שמש ד', וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    740 צפיות
  • האם יש חובה בשבת לאכול בשר?

    אצטט את לשון הזהב של אדמו"ר הזקן: ״ואין חיוב לאכול בשר ולשתות יין בשבת, אלא לפי שמן הסתם יש לרוב בני אדם ענג באכילת בשר יותר מבשאר מאכלים, ובשתיית יין יותר מבשאר משקים, לכך יש להם להרבות בבשר ויין כפי יכלתם והשגת ידם״ .

    לעמוד השאלה
    הרב מיכאל שלמה אבישיד

    הרב מיכאל שלמה אבישיד

    רב קהילת חב"ד רמת בית שמש א' וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    1203 צפיות
צור קשר בוואטסאפ