
צוואת השעה
כל אחד מאיתנו מכיר לפחות משפחה אחת בסביבתו הקרובה או הרחוקה, שחיה בטוב ובנעימים, הבנים והבנות הקימו משפחות לתפארת, עד…
// 448 מאמרים בנושא
// 250 פודקאסטים בנושא
// 411 קורסים
לא, המנהג שהנער עולה בשני חמישי או מנחה בשבת, ואין מנהגינו לעלות למפטיר.
לעמוד השאלההרב משה קורנווייץ
המגן אברהם הביא את דברי רב הונא שמאכל הראוי לאדם לא יביא לבהמה. לכן אם נשאר אוכל ממש, ראוי במידת האפשר לשמור ולהשתמש בהם בימים הקרובים וכדומה, אבל שאריות מועטות או מלוכלכות שלא ראויים לאכילה, אפשר להביא לבהמות חיות או ציפורים ללא חשש. והמקל לתת להם גם מאכלים טובים הראויים לאדם יש לו על מי לסמוך.
לעמוד השאלהאם מערבים משהו בתוכו, מותר. כמו כן, אפשר להניח בתוכו חתיכות קטנות של ירק וכדומה ואח''כ להוציאן.
לעמוד השאלההרב יוסף יצחק זלמנוב
כ"ק אד"ש עורר על כך וביקש ב'בקשה נפשית' - אשר מכיוון שבימים אלו מודגש ענין האחדות, לכן יעשו התוועדויות של אחדות בשבת ערב ראש חודש סיון בעלות המנחה, או בימים הסמוכים לחג השבועות. על פי זה נהגו אנ"ש לערוך התוועדויות של אחדות בכל שנה, כהכנה לראש חודש סיון וחג השבועות. עיקר מטרת ההתוועדות היא עניין ה'אחדות' כפי שמודגש בשיחה. לשם כך, לא נוגע כל כך הזמן והעיתוי - האם היא תיעשה בשבת הסמוכה לחג השבועות, או בשבת הסמוכה לראש חודש סיון - אלא העיקר שתיעשה כפי רצון כל הקהל באופן שיוסיף באחדות ואהבת ישראל.
לעמוד השאלההרב מנחם כהן
כן, בודאי שיש עניין לספור כל ערב גם אם החסיר ימים מאחר ויש אומרים שכל יום זו מצווה נפרדת שאינה תלויה בספירת הימים שלפניה, אלא שיש אומרים שהספירה כן תלויה בימים שלפניה, ולכן למעשה יש לספור בלי ברכה, וטוב לשמוע את הברכה מאחר.
לעמוד השאלההרב מנחם מענדל ויינר
במיץ אין בעיה, משום שאינו נחשב לפרי עצמו ולכן גם לא מברכים עליו "שהחיינו"
לעמוד השאלההרב שלמה הלפרן
חלק מכבוד הקודש, הוא איסור הפניית הגב, כך מצינו בכהן הגדול שהיה יוצא כשפניו אל הקודש. וכתבו הראשונים "ולא יחזיר אחוריו לס"ת אא"כ היה גבוה ממנו עשרה טפחים", וכך נפסק להלכה בשו"ע. וכתבו הפוסקים שאף אין לסדר מקומות כשגבם כלפי ארון הקודש. אולם ניתן להקל לצורך הלימוד ובפרט בעת מסירת שיעור בהיכל בית הכנסת כשפני הדורש אל הקהל ואחוריו כלפי ארון הקודש. מפני שהארון הוא רשות בפני עצמה, וגם משום שאין מניחים שם את הכיסא בקביעות, אלא רק בשעת הלימוד. אך כשמתאפשר נכון שלא לשבת ממש בסמיכות לארון הקודש כשהגב כלפיו, ואף בעת דרשה נכון להטות מעט ולא להפנות גב ממש.
לעמוד השאלה// 17 ספרים בנושא
פורטל ההלכה מציע את כל התכנים שתצטרכו במהלך היום, השנה,
החגים וכל ארוע אחר בלוח השנה היהודי. פורטל ההלכה
10511
מנויי שונה הלכות
435752
שאלות לרב
24200
ספרים נמכרו
6500
חבילות מזון חולקו
30890
קוראים ולומדים
572
זוגות ביסודות לחיים
// 110 רבנים
ראה עוד >
ראה עוד >
ראה עוד >
ראה עוד >
ראה עוד >
ראה עוד >
ראה עוד >
ראה עוד >
ראה עוד >
ראה עוד >
ראה עוד >
ראה עוד >
ראה עוד >
ראה עוד >
ראה עוד >
ראה עוד >