מהם עיקרי ההידורים הנהוגים בחג הפסח?
אין אוכלים קטניות ומוצרים שמעורב בהם קטניות; כמו כן בימי חג הפסח נזהרים ביותר ממצה שרויה, ומצד החינוך גם עם הקטנים צריכים להיזהר בזה, אך במקום הצורך ניתן להקל בזה לקטנים. אנו נזהרים ביותר להקפיד על מצות עבודת יד, ואין אוכלים מצות מכונה במשך כל ימי הפסח, ואף לילדים קטנים אין לתת מצות מכונה. יש הנזהרים שלא להשתמש כלל בתבלינים ומוצרים תעשייתיים בפסח, והמשתמשים בהם מקפידים לרכשם רק עם כשרות מהודרת לפסח (בהכשר הרב לנדא או כשרויות רבני אנ"ש ובד"צ העה"ח ירושלים); אוכלים רק פרי או ירק בעל קליפה [מלבד המרור בליל הסדר], ומקלפים אותו לפני האכילה. ויש המהדרים לעשות זאת בסכין המיוחדת לכך, שאין משתמשים בה לחיתוך מאכלים; שלא לאכול בפסח מאכל שנפל על הרצפה, ואם הוא דבר המתקלף והיה קר מקלפים אותו. מעבר לכך אצל חסידים מקובלים הידורים וחומרות שונות בהנהגת הבית והכנת המאכלים; ומי שיכול לייצר רמת כשרות גבוהה בביתו והבריאות מאפשרת לו מוטב שלא ילך לאירוח בבתי מלון.
מקור:
- ראה שו"ע אדה"ז או"ח סתנ"ג ס"ג וס"ה-ו. שו"ת אדה"ז ס"ו. מחזיק ברכה להחיד"א סתס"ז סק"ה. שו"ת מהר"ם שיק אורח חיים סי' רכז. סה"ש תרח"צ ע' 263, וסה"ש תש"ה ע' 91. ליקוטי טעמים ומנהגים להגש"פ סדר ההגדה 'חרוסת'. היום יום כ' ניסן. ספר המנהגים – חב"ד ע' 41-2. התוועדויות תשמ"ח ח"ג ע' 111 הע' 258.

הרב יוסף אברהם פיזם