כיצד ניתן לנקות את שולחן האוכל כדי שיהיה אפשר להשתמש בו בפסח?
שולחן האוכל, מלבד הנקיון היסודי שיש לעשות לו - יש לכסותו בכיסוי שאינו מעביר חום, או כיסוי אטום כפול.
מקור:
- הנה מעיקר הדין מבואר בשו"ע אדה"ז סתנ"א, סנ"ח שיש להכשיר את השלחן בעירוי, אך ראה כה"ח תנא ס"ק רלג שבשלחנות שלנו קל יותר [ובמש"כ בזה בקנה בשם פסח עמ' עו], ולמעשה סגי בכיסוי החוצץ כשהוא אטום ואיננו מאפשר מעבר של נוזלים כמבואר בסי' תנ"א, סס"ה ]וראה במה שביאר בזה בספר פסקי אדה"ז סי' צב סעי' ח אות ג עיי"ש[, ולהעיר שנראה מדבריו שאף כיסוי המעביר חום מועיל לזה, אלא שחיישינן שמא יכנסו נוזלים והם יתחממו ויעבירו טעם האיסור ולכן עדיף כיסוי מבודד או ב' כיסויים אטומים [וראה מש"כ בנט"ג פסח ח"א פע"ז ס"ג הע' ח].

הרב מנחם מענדל ויינר