דילוג לתוכן
בחזרה לדף הבית

אין מוצרים בסל הקניות.

לכל השו"ת

מהו זמן ההמתנה בין חלב לבשר?

מעיקר הדין האוכל מוצרי חלב רכים, מותר לו לאכול בשר לאחר שניקה את ידיו, קינח פיו והדיחו. אלא שלמעשה על פי הזוהר נוהגים אנו להמתין ביניהם שעה; אך כשאוכלים גבינה קשה ורוצים לאכול בשר יש צורך להמתין אחריה שש שעות. למעשה, רוב הגבינות המוקשות שהמשווקות בימינו כולל (גבינה-צהובה) אינם בגדר ההלכתי של גבינה קשה, מלבד בגבינת פרמזן וגבינת קצ׳קבל וכדומה. ובנוגע לגבינה צהובה יש שהחמירו בהמתנת 6 שעות לאחריה.

מקור:

  • ש"ך יו"ד סי' פט ס"ק טז. פמ"ג שפ"ד שם ס"ק טז. ספר הכשרות פ"י, מט-נ ובהערות שם.
הרב יוסף אברהם פיזם

הרב יוסף אברהם פיזם

ראש ישיבת ורב קהילת חב"ד קרית שמואל וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

פעולות שאלה ותשובה

  • 728 צפיות

שאלות נוספות בנושא

  • מי שאכל גבינת קשקבל כמה עליו להמתין כדי לאכול בשרי?

    גבינות קשות שעוברים תהליך הכנה ארוך, יש להמתין אחריהם שש שעות, בין סוגי הגבינות קשות: גבינת קשקבל, קממבר, גאודה, מנטל, פרמזן ועוד.

    לעמוד השאלה
    הרב אייל פלד

    הרב אייל פלד

    מו"ץ וראש כולל הוראה בעמנואל. דיין ורב בית כנסת חב"ד בישוב עינב. וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    388 צפיות
  • כאשר אני אוכל ביצה שבושלה עם קליפה בחמין בשרי, האם צריך לחכות שש שעות?

    כן, צריך להמתין שש שעות עד שאוכלים מאכלי חלב, הביצה נחשבת בשרית ממש.

    לעמוד השאלה
    הרב דניאל גראבסקי

    הרב דניאל גראבסקי

    דיין ומורה צדק, ירושלים וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    444 צפיות
  • האם כאשר נתקע בשר בין השיניים ונשאר גם לאחר שש שעות, יש עדיין בעיה לאכול או לשתות חלב?

    למעשה גם לאחר שעברו שעות והבשר בין השיניים נחשב כבשר (ולמדים זאת ממה שכתוב "הבשר עודנו בין שיניהם", שבשר שבין השיניים עדיין מכונה בתורה כבשר) - וממילא אם רוצים לאכול או לשתות חלבי צריך להוציאו (אפשר עם חוט וכדו').

    לעמוד השאלה
    הרב שמואל מקמל

    הרב שמואל מקמל

    מו"צ בנוף הגליל // לדף הרב

    906 צפיות
  • מהו זמן ההמתנה בין חלב לבשר?

    מעיקר הדין האוכל מוצרי חלב רכים, מותר לו לאכול בשר לאחר שניקה את ידיו, קינח פיו והדיחו. אלא שלמעשה על פי הזוהר נוהגים אנו להמתין ביניהם שעה; אך כשאוכלים גבינה קשה ורוצים לאכול בשר יש צורך להמתין אחריה שש שעות. למעשה, רוב הגבינות המוקשות שהמשווקות בימינו כולל (גבינה-צהובה) אינם בגדר ההלכתי של גבינה קשה, מלבד בגבינת פרמזן וגבינת קצ׳קבל וכדומה. ובנוגע לגבינה צהובה יש שהחמירו בהמתנת 6 שעות לאחריה.

    לעמוד השאלה
    הרב יוסף אברהם פיזם

    הרב יוסף אברהם פיזם

    ראש ישיבת ורב קהילת חב"ד קרית שמואל וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    728 צפיות
צור קשר בוואטסאפ