
שאלות ותשובות
7 תוצאות
-
דבר מאכל שטוף שניגבתי אותו, אפשר לאוכלו בלי נטילת ידיים?
-
האם כשאני טובל ירקות בטחינה, צריך ליטול ידיים כדין דבר שטיבולו במשקה?
-
דבר שטיבולו במשקה והיד אוחזת בו בחלקו היבש כך שאינה נרטבת בנגיעתו, נדרשת נטילה?
אם רגילים לאכול עם כלי אין צריך לטבול, אם רגילים לאכלו בידיים יש לטול ידיים לפני אכילתו.
לעמוד השאלההרב משה קורנווייץ
405 צפיות -
האם כשאוכל דבר שטיבולו במשקה באמצע סעודה צריך ליטול ידיים שוב, או שמספיק הנטילה שנטל לפני הסעודה?
-
האם צריך ליטול ידיים לפני שאוכלים צ'יפס המטוגן בשמן?
חכמים תיקנו ליטול ידיים לכל דבר שטיבולו במשקה. שכן, על פי כללי הטהרה, אוכל שהיה רטוב ונגע בדבר טמא - נטמא האוכל. מתוך צפייה לבניין בית המקדש ראו חכמים צורך לתקן גם בימינו להקפיד על כך. תקנה זו מוגבלת בכמה תנאים: ראשית, שהמאכל נרטב מאחד משבעת המשקים שהם: יין, דם, שמן זית, חלב, טל, דבש ומים בלבד. שנית, תקנה זו היא רק כשהמאכל רטוב בפועל, ושרגילים לאכול אותו בידיים. לגבי צ'יפס המטוגן בדרך כלל ביתר השמנים – גם אם הוא נאכל ללא מזלג אין צורך ליטול ידיים לפניו. אך אם טוגן הצ'יפס בשמן זית יש ליטול ידיים או לאכלו ע"י מזלג.
לעמוד השאלההרב שמואל מקמל
1574 צפיות -
האם צריך ליטול ידיים לסופגניה כדין טיבולו במשקה?
חיוב נטילת ידיים לדבר שטיבולו במשקה, הוא כשהמאכל נרטב מאחד משבעת המשקים שהם: יין, דם, שמן זית, חלב, טל, דבש ומים בלבד. ולכן סופגניה רגילה המטוגנת בשאר שמנים ולא בשמן זית, אינה מצריכה נטילת ידיים לפני אכילתה.
לעמוד השאלההרב שלום דובער טאלר
449 צפיות -
האם יש צורך בנטילת ידיים כשאוכלים מרק עגבניות עם קרוטונים, בגלל שהקרוטונים טבולים בנוזל המרק?
לא, כיון שהמאכל נאכל בכף וכל דבר שדרכו להיאכל בכף ונאכל כך בפועל אין צורך ליטול ידיים.
לעמוד השאלההרב משה קורנווייץ
719 צפיות