דילוג לתוכן
בחזרה לדף הבית

אין מוצרים בסל הקניות.

לכל המאמרים

שימוש בשבת במכשיר למניעת גמגום

שימוש בשבת במכשיר למניעת גמגום

//

0 תגובות

//

1 דקות קריאה

//

שאלה: אחד הפתרונות למניעת גמגום, הוא השימוש לצורך כך במכשיר זרימה אלקטרוני אשר משפר ומעצב את קצב הדיבור, על ידי שליטה פיזיולוגית על דפוסי הנשימה והשמיעה, כולל עוצמת הקול. האם מותר להשתמש במכשיר זה בשבת?

תשובה: לפי מה שהבנו מדובר במכשירים שיכולים לסייע בדיבור ולהפחית גמגום. מכשירים אלה משתמשים בתוכנת משוב שמיעתי מושהה, המשתנה בתדירות, כדי לעזור לדבר בצורה שוטפת יותר. בדומה למכשיר שמיעה, המכשיר מתחבר לפנים האוזן של המשתמש, התוכנה משנה את צליל הקול של המשתמש ומעכבת את הצליל בשבריר שנייה. זה יכול לעזור להאט את הדיבור ולאפשר למשתמש לדבר ללא גמגום.

חוקרים גילו שלחלק מהלוקים בגמגום, התפתחה תגובה חיובית למשוב קולי שעבר שינוי. כלומר, כאשר קולו של המגמגם מושמע לו בשינויים קלים, שטף הדיבור שלו משתפר. את המשוב הקולי נותנות אפליקציות שונות, באמצעות אוזניות עם מיקרופון, וכן מכשירים דמויי מכשירי שמיעה בתוך האוזן או מעליה, כאמור לעיל.

מדובר איפה בשתי טכניקות, DAF ו- FAF להפרעה במשוב השמיעתי.Feedback Auditory Delayed (DAF) מציגה לדובר משוב שמיעתי מעוכב במס' מילי שניות, ואילו Feedback Altered Frequency (FAF) מציגה משוב שמיעתי השונה בתדירותו לעומת תדר הדיבור של הדובר. שתי הטכניקות הללו ידועות כמגבירות את שטף הדיבור אצל חלק מהמגמגמים. אך אופן השפעתן והמנגנון בו הן פועלות עדיין לא הוכחו.

לאחר לימוד המכשיר וייעודיו, יחד עם הבנת דרך פעולתו, באמצעות שתי הטכניקות האמורות, והפעולות החשמליות הרבות המתבצעות במהלך השימוש בו בשעת הדיבור, לצד הגדרת התועלת האפשרית כתוצאה מן השימוש בו והנזק או הסבל שכתוצאה מההימנעות משימוש בו, הגענו למסקנה כי למרות הצער שאולי כרוך בכך לא ניתן בשום דרך להתיר את השימוש בו בשבת.

פעולות פוסט

קבל את עלון שונה הלכות ישר אליך!

הקהל מדבר

0 תגובות

הצטרפו לשיחה והשאירו תגובה

הוספת תגובה

הוספת תגובה

צור קשר בוואטסאפ