
שאלות ותשובות
10 תוצאות
-
אדם ששכח לומר יעלה ויבוא, ונזכר אחרי יהיו לרצון הראשון, מה עליו לעשות?
חוזר לרצה, ומתפלל על הסדר עם יעלה ויבא. אך בליל ראש חודש לא חוזר.
לעמוד השאלההרב מנחם מענדל הלפרין
57 צפיות -
מי שלא אמר את ספר התהילים כנהוג בשבת מברכים, האם יכול להשלים זאת עד ראש חודש?
-
האם בשבת שלפני ראש השנה אומרים את כל התהילים לפני התפילה?
אכן, שבת לפני ראש השנה היא שבת מברכים חודש תשרי ואומרים את כל התהילים בהשכמה, אלא שאין מברכים את החודש כדי לבלבל את השטן והקב"ה עצמו מברכו.
לעמוד השאלה1162 צפיות -
האם אפשר להסתפר בראש חודש כשחל בערב שבת?
לא, מפורש בשולחן ערוך אדמו"ר הזקן שהמקפידים שלא להסתפר בראש חודש מקפידים גם בערב שבת.
לעמוד השאלה2003 צפיות -
האם אומרים וידוי בקריאת שמע שעל המיטה במוצאי ראש חודש?
-
האם גם נשים עורכות התוועדות בשבת מברכים?
אכן, כדאי שגם נשים תערוכנה התוועדות בשבת מברכים או במוצאי שבת, כמובן בנפרד מהגברים ובצניעות הראויה.
לעמוד השאלההרב מנחם מענדל ויינר
732 צפיות -
האם אפשר לקרוא תהילים בשבת מברכים כבר מליל שבת?
בלילות עד חצות הלילה, לא אומרים תחנון. תקנת אמירת תהילים הינה בהשכמה, כך שניתן לקום מוקדם - ובלבד שיהיה אחרי חצות הלילה - ולומר תהילים. אם לא מספיקים לפני התפילה, אפשר להשלים אחר כך.
לעמוד השאלההרב יוסף יצחק זלמנוב
1090 צפיות -
האם מנהג חב"ד לומר את "תפילת השל"ה" בערב ראש חודש סיון?
כמובן וגם פשוט - אין בכחנו להשיג כלל בנוגע למעלתו וקדושתו העצומה של השל"ה הק', ולכן התשובה דלקמן מתייחסת אך ורק למה שהונהג בעיקר בשנים האחרונות, לקבוע כחובה או כמנהג אמירת תפילה שניסח להצלחה בחינוך הבנים, ולומר זאת בערב ר"ח סיון (אף שלאו דווקא התכוון בעצמו לקבוע זאת כמנהג המחייב את כלל ישראל ואכ"מ). אין התייחסות לתפילה זו אצל רבותינו נשיאינו, ומזה עצמו מובן שאין מנהג כזה אצלנו, ומהטעמים לכך, כפי שמביא הרבי מה"מ בעניין אחר: * בראש ובראשונה - אנו מתפללים את התפילות שהביא אדמוה"ז בסידורו, שהן התפילות השוות לכל נפש ותפילה זו אינה מובאת בסידורו, ואינה מוזכרת אצל אף אחד מרבותינו נשיאינו. * "בכלל בענייני תפלה, הנה כל הוספה על מה שתיקנו אנשי כנסת הגדולה ומובא בראשונים, צריכה להביא ראי' לקבלתה, במילות אחרות כל המתקן תפילה בנוסח ואמירה לרבים, עליו להביא ראיה ברורה ויסוד לזה, ולא על הנמנע מלקבל ההוספה" ובעניין הסגולה שבכך - כבר כותב הרבי "אם רצונו דווקא בספר סגולות, הרי ישנה סגולה בדוקה ומנוסה, והיא תורתנו הק'" - ובעניינו, בנוגע להצלחה בחינוך הילדים, כבר הורו לנו את הדרך, להקדיש לפחות חצי שעה ביום לחשוב ולתכנן את החינוך, ואם מחפשים תפילה מיוחדת על כך, הרבי ריי"ץ מביא את הסגולה ששמע מ'זקני ארץ' לומר כל יום בנוסף לפרק התהילים המתאים לשנותיו, גם את פרקי התהלים המתאימים לשנות הילדים, כסגולה שלא יצאו לתרבות רעה ח"ו.
לעמוד השאלההרב שלמה הלפרן
2148 צפיות -
מהם דיני ומנהגי ראש חודש?
1. אין נוטלים ציפורניים למעט כשראש חודש חל בערב שבת, אך אם הציפורניים מהוות חציצה לנטילת ידיים מותר ליטלם. 2. לא מסתפרים בראש חודש ואפילו כשחל בערב שבת, ילד שמלאו לו שלוש שנים בראש חודש יש לערוך את התספורת מיד אחרי ראש חודש. 3. אין אומרים תחנון בראש חודש ובמנחה שלפניו, אך בקריאת שמע במוצאי ראש חודש אומרים וידוי. 4. מצוה להרבות בסעודת ראש חודש ויוסיף לפחות תבשיל אחד לסעודתו, טוב לקבוע סעודתו על פת בראש חודש אע"פ שאין חובה בדבר יש בזה משום מצוה. 5. נהגו הנשים להימנע מעשיית מלאכה בראש חודש, המלאכות שנהגו שלא לעשות הן מלאכות כבידות אך מלאכות הבית מותרות וכן יכולות לעבוד לפרנסתן, אישה שלא נהגה במנהג זה ראוי שתקבל על עצמה שלא לעשות לפחות מלאכה אחת בראש חודש. 6. המנהג ללמוד בראש חודש פסוק אחד או יותר מפרק התהילים האישי עם פירוש רש"י ואפשר להוסיף פירושים נוספים, באופן אשר במשך השנה לומדים את כל הפרק. 7. נהגו שלא ללכת לבית החיים בראש חודש.
לעמוד השאלהמכון הלכה חב"ד
3600 צפיות -
האם מותר לגזור ציפורניים בראש חודש שחל בערב שבת?
אף שאין גוזזים ציפורניים בראש חודש, כשחל ראש חודש בערב שבת מותר לגזוז.
לעמוד השאלההרב משה קורנווייץ
5940 צפיות