דילוג לתוכן
בחזרה לדף הבית

Votre panier est vide.

לכל השו"ת

מי שטעה ונטל ידיו לסעודה קודם הקידוש, כיצד ינהג?

יקדש על היין ויטעום מכוס הקידוש (ויזהר לשמור את ידיו נקיות), ולא יטול ידיו שנית לאחר הקידוש אלא ייקח לחם משנה ויברך ברכת "המוציא לחם מן הארץ" ויבצע מן הפת ויאכל.

מקור:

  • שו"ע אדה"ז או"ח סי' קסו ס"א וסרע"א סכ"ג. וראה קצוה"ש סע"ט ס"י וסי"ג. והמקדש על הפת ייטול ידיו תחלה ויברך על נטילת ידיים, ואחר כך ייקח לחם משנה ויברך ברכת "המוציא לחם מן הארץ" ומברך את נוסח ברכת הקידוש ואוכל. אבל כשמקדשים על היין כמובן שלכתחילה נוטלים ידיים אחר הקידוש לפני אכילת הפת, והאמור הוא רק במקרה שטעה ונטל ידיו תחלה.

פעולות שאלה ותשובה

  • 188 צפיות

שאלות נוספות בנושא

  • האם לפני ברכת המוציא על הלחם משנה בשבת, צריך לחתוך מעט את החלה?

    לפני הברכה יגלה את הפת ויעשה סימן (רושם בלבד, אך לא יחתוך) במקום שבו רוצה לחתוך את הפת אחרי הברכה. אם במקום לעשות סימן חתך מעט את הפת בסכין, אך עדיין הכיכר מחוברת – כל עוד אוחז בחלק שנחתך ושאר הכיכר עולה עמו – הרי היא כשלימה לכל דבר וכשרה ל'לחם משנה'.

    לעמוד השאלה
    הרב יוסף יצחק זלמנוב

    הרב יוסף יצחק זלמנוב

    מורה צדק, צפת וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    751 צפיות
  • מי שאכל קודם קידוש כיצד ינהג?

    מי ששכח ואכל קודם קידוש עליו לעצור ולקדש, גם לאחר חלוף שעות מכניסת השבת, ניתן להשלים את הקידוש כל עוד ולא יצאה השבת, ועליו לעשות קידוש מיד שנזכר, ואף שמקדש שלא בזמן כניסת השבת אסור לו לטעום כלום ואפילו מים עד שיקדש וכשמשלים הקידוש ביום ישמיט את פסוקי "ויכולו".

    לעמוד השאלה
    הרב יוסף אברהם פיזם

    הרב יוסף אברהם פיזם

    ראש ישיבת ורב קהילת חב"ד קרית שמואל וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    530 צפיות
  • מהו סדר תפילת מנחה, תפילת ערבית וקידוש כאשר עשרה בטבת חל בערב שבת קודש?

    בקביעות זו יש לזכור להקדים את זמן התפילה מן הזמן הרגיל בכל ערב שבת, בכדי שיספיקו לקרוא את קריאת התורה וההפטרה ולהתפלל מנחה בזמנה. סדר תפלת מנחה: לפני מנחה אומרים הודו, פתח אליהו, ידיד נפש.המשך התפלה – וכן קריאת התורה – כמו בכל תענית ציבור; אך אין אומרים תחנון ולא "אבינו מלכנו". גם בקביעות זו אומרים אחרי מנחה "דברי כיבושין", ויש לקיים המנהג מתוך שמחה. 'קבלת שבת': מתחילים בשעה שתאפשר שיאמרו קריאת שמע בתפלת ערבית אחרי צאת הכוכבים, ומאידך יסיימו את התפלה ויספיקו הקהל לעשות קידוש בבתיהם לפני השעה השביעית (שהיא בארץ הקודש בין 17:40 ל 18:40). עם זאת, מי שלא הספיק בשבת זו לעשות קידוש לפני השעה השביעית – יקדש בתוך השעה השביעית (יש הנוהגים כי השעה השביעית היא בין 18:00 ל19:00, ולכן אם לא הספיק עד 17:40 עדיף להספיק עד 18:00) ולא ימתין עד לאחריה, כיון שאסור להתענות בשבת. ונזכה לקיום היעוד 'ייהפך לששון ולשמחה...'

    לעמוד השאלה
    2969 צפיות
  • האם בקידוש נהוג לומר לחיים אחר אמירת סברי מרנן?

    מנהג אמירת לחיים הוא כהסכמה לקריאה סברי מרנן (= הקשיבו רבותי). מנהג חב''ד ועוד הוא לא לומר. אולי זה כדי להתרכז בקידוש ושלא יצא בטעות שיאמר לחיים אחרי תחילת הקידוש.

    לעמוד השאלה
    הרב יוסף יצחק זלמנוב

    הרב יוסף יצחק זלמנוב

    מורה צדק, צפת וחבר מכון הלכה חב"ד // לדף הרב

    911 צפיות
צור קשר בוואטסאפ