לכל ההלכה יומית
חכמים הזהירו כמה דברים שאין לאכלם משום סכנה ומהם: "האוכל שום קלוף ובצל קלוף וביצה קלופה .. שעבר עליהן הלילה". וכותב אדה"ז שגם היום יש לחוש ולהיזהר בכך גם כאשר הם סגורים בתוך בגד או כלי. והדרך הנכונה לאחסנם כשהם קלופים, להשאיר את ה"שיער" שבראשם או מעט מקליפתם. וכל החשש הוא כאשר הנם כמות שהם, אבל ניתן לערב אותם במאכל אחר; ודנו הפוסקים האחרונים לגבי שימוש באבקת וגבישי שום וכן בשום כתוש, ולמעשה כתבו שאם הם טהורים (ללא תוספת חומרים) יש להחמיר, ואם מעורב בהם חומרים אחרים (בכמות של לפחות עשירית מהרכיבים) ניתן להקל.
נדה יז, א; וראה רא"ש ביצה פ"א ס"כ; הגהות מרדכי שבת פרק המוציא יין; מהרש"ל בים של שלמה חולין פרק כל הבשר סי"ב; שו"ע אדה"ז חו"מ דיני שמירת גוף ונפש ס"ז; כה"ח יו"ד קטז, צג; שבט הלוי ח"ו סקי"א קובץ מבית לוי ג, ע' צב; וראה הכשרות כהלכה ח"א ע' רמז הע' 60.