לכל ההלכה יומית
צריך למלא את הכוס ביין עד שתהיה הכוס מלאה על כל גדותיה. והמנהג הוא להוסיף עוד יין, עד שיישפך יין מהכוס החוצה. אלא שמקפידים שיישפך לתוך כלי שלם ולא על הארץ, כדי שלא יהיה בזיון. צריך שיהיה בכוס לכל הפחות רביעית (86 סמ"ק) יין. אם יש לו כוס גדולה יותר מרביעית ואין לו מספיק יין כדי למלא את כל הכוס, או שאינו רוצה להוסיף עוד יין – יכול להכניס דבר כל שהוא לתוך הכוס כדי להגביה את היין עד שתהיה הכוס מלאה, כי אינה צריכה להיות מלאה דוקא מיין אלא די ברביעית יין, ורק שלא תהיה הכוס חסרה.
שו"ע אדה"ז או"ח סקפ"ב ס"ד. סקפ"ג ס"ד. סרע"א סי"ח וס"כ. סרצ"ו ס"ה. שיחות קודש תש"מ ח"א ע' 155. התוועדויות תשמ"ב ח"ג ע' 1692.
ראו גם מאותו שבוע
-
מהו היין הראוי לקידוש והבדלה?
יום א'
-
כיצד מתקנים יין פגום?
יום ב'
-
מה נאסר לקידוש מדין "סתם יינם"?
יום ג'
-
כשא"א לקדש על יין יעדיף פת או חמר מדינה?
יום ה'
-
מה מוגדר כחמר מדינה?
יום ו'