דילוג לתוכן
בחזרה לדף הבית

אין מוצרים בסל הקניות.

לכל ההלכה יומית

ב' חשון התש"פ

מהם המאכלים הגורמים לשכחה?

חז"ל הזהירו כי קיימים מיני מאכלים מסוימים הגורמים לשכחה, ומהם: מאכלים שאכל מהם עכבר או חתול; לב של בהמה חיה ועוף; פת שלא נאפתה כל צרכה; השותה שאריות ממים של רחצה (ולמשל השותה מהמים שנטלו מהם נט"י או מים אחרונים), כמו כן אמרו חכמים שהרגיל באכילת זיתים מסתכן אף הוא בשכחה, וכמה פוסקים הציעו למעשה שכיוון ששמן זית מועיל לזכרון, ניתן לאכול זיתים ע"י שמוסיפים להם שמן זית.

מקורות:

הוריות יג, ב; מ"א סק"ע סקי"ט; הליכות שלמה תפלה פ"ב הע' 103; פסקים ותשובות סרמ"ו סט"ו ובהע' 244 שם.

ראו גם מאותו שבוע

צור קשר בוואטסאפ