לכל ההלכה יומית
יום-טוב החל ביום שישי, מדין התורה מותר לבשל מיום-טוב לצורך שבת (כשמבשל בשעה מוקדמת - כדלקמן), אך צוו חכמים שיש להתחיל במלאכת ההכנה לשבת כבר בערב יום-טוב על-ידי 'עירוב-תבשילין'' (תבשיל ומאפה שמכינים כבר מערב יום-טוב עבור השבת). ונכון לעשותו כבר בבוקרו של ערב החג או כבר בליל ערב החג - אם יוצא לדרך , וכן נהוג להכריז ולפרסם תזכורת בערב החג, בכדי שלא ישכחו לעשותו, וניתן לעשותו עד כניסת החג (וגם בבין השמשות).
ביצה טו, ב. טוש"ע ונ"כ ושו"ע אדה"ז או"ח ר"ס תקכ"ז וס"ט. ערוה"ש שם סי"ד; וראה התוועדויות תשמ"ז ח"ד ע' 426. הערות וביאורים אהלי תורה גליון א'עג ע' 128.